Siirry sisältöön

Peruskorjaushankkeiden prosessi

Olemme aloittaneet mittavat peruskorjaukset 1990-luvulla rakennetuissa asunnoissa ja kiinteistöissä, ja tavoitteenamme on saada korjaukset päätökseen 2030-luvulla.
Toteutamme peruskorjaukset pääsääntöisesti kiinteistöjen ikäjärjestyksessä.

Miten peruskorjaushanke käynnistyy?

Asuntosäätiö ei peruskorjaa kiinteistöjä omalla rahallaan, vaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää korkotuen ja takauksen kuhunkin peruskorjaushankkeeseen kohdekohtaisesti. ARA on valtion asuntohallinnon keskusvirasto.

  1. Hankesuunnittelu on peruskorjaushankkeen ensimmäinen vaihe ja siinä päätämme mm. peruskorjauksen sisällön ARAn määritysten mukaisesti. Hankesuunnittelu perustuu ulkopuolisen toimijan tekemään kuntoarvioon ja mahdollisiin kuntotutkimuksiin. Hankesuunnitteluvaiheen päätteeksi haemme ARAlta lainavarauksen korjausten takaamiseksi. Tämä vaihe kestää korkeintaan 12 kuukautta.
  2. Mikäli saamme ARAlta hyväksynnän alustavalle suunnitelmalle, alamme suunnitella peruskorjaushanketta yksityiskohtaisemmin. Tämä vaihe kestää arviolta 6 kuukautta.
  3. Suunnittelu päättyy urakkakilpailutukseen, ja urakoitsijan valinnan jälkeen haemme ARAlta vielä lopullisen hyväksynnän hankkeelle ja sen kustannuksille. Tämä vaihe kestää korkeintaan 6 kuukautta.
  4. Mikäli saamme ARAlta hyväksynnän, alamme valmistelemaan hanketta. Järjestämme vähintään kaksi kuukautta ennen peruskorjausta asukastilaisuuden, jossa kerromme tarkemmin peruskorjaushankkeesta.

On hyvä huomioida, että hankesuunnittelusta peruskorjauksen alkamiseen voi kulua aikaa jopa kaksi vuotta. Koska prosessi on pitkä, tiedotamme asukkaita säännöllisin väliajoin hankkeen etenemisestä.

Mikäli ARA ei myönnä hankkeelle lainaa kohdissa 2. tai 4., emme valitettavasti voi toteuttaa peruskorjausta. Vastuullisena kiinteistönomistajana pyrimme kuitenkin pitämään kiinteistömme hyvässä kunnossa, joten peruskorjauksen peruuntuessa kokonaan teetämme tarvittavat korjaukset erillisinä korjauksina.