Siirry sisältöön

Arvot, missio, visio ja strategia

Asuntosäätiö – rakennusalan ja asumisen kehittäjä

Asuntosäätiö on yksi suurimmista kotimaisista asuinkiinteistöjen omistajista Suomessa. Tarjoamme noin 18 000 kotia eri puolilla Suomea, yhteensä yli 30 paikkakunnalla. Asunnoissamme asuu noin 35 000 asukasta. Käynnistämme vuosittain noin 400 uuden asunnon tuotannon. Suurin osa asunnoistamme on asumisoikeusasuntoja, mutta tarjoamme myös vuokra- ja omistusasuntoja.

Olemme yleishyödyllinen toimija, eli emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua. Käytämme toiminnastamme saamamme varat omistamiemme kiinteistöjen kehittämiseen ja uuden asuntokannan rakennuttamiseen.

Arvomme ohjaavat toimintaamme

Vastuullisuus

Toimintamme yleishyödyllisyys luo perustan merkitykselliselle ja vastuulliselle työllemme. Olemme sitoutuneita yhteiseen visioon, ja ymmärrämme, että meidän jokaisen työ vaikuttaa onnistumiseen. Vaalimme mutkatonta yhteistyötä ja kohtaamme toinen toisemme yhdenvertaisina.

Uteliaisuus

Uteliaisuus ja avoimuus ohjaa meitä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Haluamme oppia organisaationa ja yksilöinä. Kokeilemme rohkeasti uutta asumisen kehittämiseksi. Yhdessä onnistumme ja erehdymme, aina kannustavasti oppien.

Asiakaskeskeisyys

Haluamme luoda ja ylläpitää laadukasta asiakaskokemusta päivittäin. Kuuntelemme, ja ajattelemme asiakkaan parasta. Olemme helposti lähestyttäviä ja tartumme toimeen ratkaisemalla aktiivisesti myös haastavia tilanteita. Meihin voi aina luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Missio

Hyvä koti kaikille

Teemme työtä hyvän asumisen ja onnellisten kotien puolesta. Uskomme kohtuuhintaiseen asumiseen ja kestäviin, turvallisiin elinympäristöihin.

Visio

Kohtuuhintaisen asumisen ykkösvalinta

Vuonna 2027 olemme tunnetuin ja halutuin kohtuuhintaisen asumisen tarjoaja Suomessa. Syvä asiantuntemuksemme avaa asiakkaillemme oven parhaaseen kotiin elämän kaikissa vaiheissa.

Strategiamme kulmakivet

  • Kehitämme parasta​ asiakaskokemusta​. Laadukkaat ja monipuoliset kodit turvalliseen asumiseen. Asiakasymmärrykseen pohjautuvat palvelut ja sujuva asiakaskokemus.
  • Toimimme ja vaikutamme vastuullisesti​. Kohtuuhintaisen ja kestävän asumisen aktiivinen edistäminen. Vastuullisen työnantajan, kumppanuuden ja liiketoiminnan tavat ja käytännöt.
  • Rakennamme toimivaa asumista kaupunkikeskuksissa​. Kestäviä kortteleita ja viihtyisiä asuinympäristöjä kasvavissa kaupungeissa. Elämän eri vaiheisiin sopivat kodit ja niiden oikea-aikainen korjaustoiminta.
  • Varmistamme kohtuuhintaisuuden​ kilpailukykyisellä toiminnalla​. Toiminnan tehokkuus ja sujuva yhteistyö kumppaniverkostojen kanssa. Kestävät talouden ​tukijalat ja hinta-laatusuhteeseen pohjautuva kilpailukyky.

Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Aidosti yleishyödyllistä toimintaa