Siirry sisältöön

Sähköauton lataus

Asuntosäätiön asukkaat voivat tilata käyttöönsä etähallittavan eParking-järjestelmän sähkö- ja hybridiauton lataamista varten. Voit itse valita, käytätkö eParking-järjestelmää vain auton lämmitykseen vai myös sähkö- ja hybridiauton lataukseen.

Mitä eParking maksaa?

Sopimus eParkingin kanssa maksaa 15 € kuukaudessa, minkä lisäksi sinulta veloitetaan kulutettu sähkö. Vuonna 2024 veloitettava hinta on 0,23 €/kWh. Varmistaaksemme, että kohtelemme asukkaitamme tasapuolisesti, sopimukseen kuuluu ilman lisämaksua sama määrä sähköä (15 kWh/kk) kuin mitä tarjotaan muille autopaikan vuokranneille asukkaille.

Näin saat eParking-järjestelmän käyttöösi

Kun tilaat autonlatausmahdollisuuden, sinun tulee tehdä lisäsopimus eParkingin kanssa. Autopaikan vuokrasopimuksesi säilyy ennallaan entisin ehdoin. Laitteen asentaminen onnistuu pysäköintialueilla, jotka ovat Asuntosäätiön hallinnassa.

Asuntosäätiön asumisoikeusasukkaana ja asokodin vuokralaisena voit tilata eParking-järjestelmän itsellesi Kotikulmasta löytyvällä lomakkeella. Löydät lomakkeen Kotikulmasta, mikäli eParking-järjestelmän asennus on talossasi mahdollista. Tämän jälkeen tilaus etenee asennusliikkeelle, josta ollaan sinuun yhteydessä ennen laitteen asentamista. Asuntosäätiön vuokrakodeissa asuvien tulee olla yhteydessä osoitteeseen isannointi@asuntosaatio.fi.

Lataa sähköautoa oikein

Huomioithan, että sähkö- ja hybridiautojen lataaminen muista kuin latausta varten suunnitelluista laitteista on kielletty järjestyssäännöissämme, sillä lämpötolppia ei ole suunniteltu autojen latausta varten.

Lämpötolpista lataaminen aiheuttaa ylikuormitusta, joka vaurioittaa lämpötolppia sekä aiheuttaa turvallisuusriskin pysäköintialueella. Lämpötolpasta lataaminen aiheuttaa myös lämpötolppien vioittumista, vaarantaa turvallisuutta sekä kuluttaa kiinteistösähköä luvatta. Tällöin autosi latauksesta maksavat myös naapurisi. Myös kiinteistön sähköpistorasioista lataaminen on kielletty.