09.09.2019

Asoliiteri osana katutaidetta

Asoliiteri Vuotalon edustalla

Graffititaiteilija Poppamaija uudisti Asoliiterin ilmeen osana Vuotalon katukulttuuritapahtumaa.


Viime lauantaina Helsingin Vuosaaressa vietettiin katukulttuuripäivää. Tässä yhteydessä myös Asoliiteri – josta kaupunkilaiset voivat vuokrata itselleen esimerkiksi kodintarvikkeita, sähkötyövälineitä ja puhdistuslaitteita – sai uuden ilmeen.

Asoliiterin uudesta ilmeestä vastasi katutaiteilija Inna Pulkkinen, joka tunnetaan taiteilijanimellä Poppamaija. Poppamaija on itseoppinut taitelija, jonka teoksia on nähty esimerkiksi LUX Helsingissä sekä Weekend- ja Flow-festivaaleilla. Poppamaija on myös Hämeenlinnan katutaidekilpailun tämän vuoden voittaja.

Asoliiteri_katutaide_Poppamaija_20190909_4_by_Ilona_Yrjölä_pienennetty

On kiva päästä koristamaan yleistä tilaa, toteaa Poppamaija työnsä keskeltä. 


– Asoliiterin ulkoseinään maalattavasta taideteoksesta keskusteltiin alustavasti jo siinä vaiheessa, kun neuvottelimme Vuotalon kanssa Asoliiterin siirtymisestä Vuotalon pihalle, kertoo Asokotien viestinnän asiantuntija Ilona Yrjölä ja jatkaa:

– On hienoa, että Asoliiteri saa olla piristämässä Vuotalon viereistä aluetta – jo senkin takia, että emoyhtiömme Asuntosäätiö syntyi aikanaan kehittämään asumisen lisäksi asuinalueita.

Asoliiteri on hyvä esimerkki yhteistyöstä, sillä Asoliiterin kiertotaloutta tukevat palvelut mahdollistuivat aikanaan sillä, että Asokodit aloitti yhteistyön startup-yritys CoReorientin kanssa. Yhteistyön seurauksena voitettiinkin viime vuonna Vuoden isännöintiteko -palkinto, sillä mitä sitä nyt kaikkia laitteita – kuten tekstiili- tai ikkunapesuria – omiin nurkkiin ostamaan, kun niitä voi vuokrata aina tarvittaessa. 

Tämän vuoden puolella, kun Asoliiterille löytyi uusi paikka Vuotalon pihalta, käynnistyi myös yhteistyö alueellisen kulttuurikeskus Vuotalon kanssa. Asoliiteri on toisin sanoen osallistunut Vuotalon tapahtumiin avoimia ovia pitäen, mutta nyt katutaidepäivän kunniaksi päädyttiin lisäksi teettämään taideteos Asoliiterin ulkoseinään.