Siirry sisältöön

Kodin lämpötila

Kodin lämpötila ja sisäilma ovat merkittävimpiä asumismukavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Tältä sivulta löydät vinkkejä viihtyisään ja energiatehokkaaseen lämpötilaan.

Näin pidät kodin tasalämpöisenä

Useimmille ihmisille noin 21 °C on sopiva kodin lämpötila ja sitä pidetään myös terveyden ja energiatehokkuuden kannalta sopivana lämpötilana.

Asuntojamme lämmitetään vesikiertoisilla lämmityspattereilla, joissa kiertää ulkoilman lämpötilan mukaan säädetty vesi. Voit säätää huonelämpötilaa patterin termostaatista.

Huomioi nämä asiat lämpöpatterin toiminnassa

  • Patterit mittaavat huoneilman lämpötilaa patterin välittömästä läheisyydestä. Patteriventtiili säätyy automaattisesti pienemmälle tai sulkeutuu joksikin aikaa, kun se havaitsee lämpötilan sopivaksi (noin 21–22 astetta).
  • Patteri voi tuntua viileältä, mutta huonelämpötila pysyy silti sopivana. Koska kätesi lämpötila on noin 32–35 astetta, se aistii 30-asteisen patterinkin viileäksi.
  • Älä peitä pattereita verhoilla tai huonekaluilla. Peitetty patteri ei lämmitä huonetta kunnolla ja myös termostaatin toiminta voi häiriintyä.
  • Puhdista patterit säännöllisesti, sillä myös pöly häiritsee patterin kunnollista toimintaa.
  • Jos asunnossa on liian kuuma, säädä termostaattia pienemmälle.
  • Ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 4246 9333 tai tee vikailmoitus Kotikulmassa (asokodit), jos patterista kuuluu lorinaa tai suhinaa, patterista valuu vettä tai se ei lämpene kunnolla termostaattien säätämisestä huolimatta.