14.08.2018

Asiakastarina: Asumisoikeus vapauttaa elämään

Mika_ns

En halua huolehtia kiinteistön ylläpidosta, vaan keskittyä mieleisiin asioihin, kertoo Mika Berglund, joka muutti perheineen omistusasunnosta asumisoikeusasuntoon, ja puhuu asumisoikeusasumisesta palveluasumisena.

– Maailmalla omistamisesta irti päästäminen on yksi megatrendi. Asumisoikeusasuminen on hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikkea ei tarvitse omistaa, vaan ennemminkin asumisen palveluita voi ostaa, jotta jää aikaa nauttia elämästä.

– Olihan se rivari tietysti kiva, mutta kun oli ne räystäät ja muut huolehdittavana. Meni itse asiassa puoli vuotta, että pystyin vihdoin nauttimaan sateesta miettimättä, vaikuttaako sade jotenkin kiinteistön kuntoon. Nyt on hienoa, että joku toinen huolehtii asumisen pakkopullasta, kertoo kolme vuotta asumisoikeusasunnossa asunut Berglund.

– Emme myöskään halunneet pitää rahaa seinissä kiinni. Vuokralle siirtyminen ei kuitenkaan tuntunut oikealta vaihtoehdolta, sillä laskimme, että vapaarahoitteiset vuokra-asunnot olisivat tulleet meidän viisihenkiselle perheelle kuukaudessa jopa 600-700 euroa kalliimmaksi.

– Asumisoikeusasuntoon muuton yhteydessä tiesimme, että huoltomiehet tarkistavat, että kaikki on kunnossa. Yllätyimme kuitenkin positiivisesti muuttaessamme, kun huomasimme että kaikki seinät oli maalattu, emmekä joutuneetkaan maalaamaan huoneiston varsin räikeäksi maalattuja seiniä itse.