18.01.2018

Uudenlainen kaupunkiasuminen kiinnostaa

karavaanikuja4_770X580rgb_4

Meren rannalla, Rastilan metroasemaa vastapäätä Karavaanikuja 4:ssä on tällä viikolla käynyt kuhina. Asokotien vastavalmistuneeseen asumisoikeustaloon, jossa on 81 asuntoa, ovat muuttaneet asukkaat sisään. Talo on oiva osoitus uudenlaisesta kiinnostuksesta kaupunkimaiseen asumiseen julkisen liikenteen, palveluiden ja kulttuuritarjonnan äärellä.


– Karavaanikuja 4:ään toteutettiin vain 25 autopaikkaa kaavamääritysten mukaisesti. Kaupunki ohjaa tämäntyyppisiin toteutuksiin, kun julkisen liikenteen palvelut ovat erinomaiset. Huoneistosaunat jätettiin myös pois ja tilalle tehtiin upeat talosaunatilat kerhotilojen yhteyteen sekä alakertaan että kattokerrokseen, kertoo Asokotien myyntipäällikkö Tom Salomonson.

Autopaikkojen vähäisyys ei vaikuttanut asuntojen kysyntään. Kohde myyntiin loppuun ennätysajassa kaksi kuukautta ennen valmistumista.

Asokotien myynnin kokemuksen mukaan yhä useampi asukas haluaa käyttää asumisen eurot muuhun asuintilaan kuin saunaan. Samoin autottomuus on erittäin yleistä sinkku- ja dinkkutalouksissa, joten asukkailla ei ole kiinnostusta maksaa pysäköinnin kuluja asumisessaan.

–  Kotitalouksien pienenemisen vuoksi pienistä asoasunnoista on erittäin suuri kysyntä. Karavaanikujalla on siitä syystä paljon kaksioita, jos toki myös kolmioita. Kun talossa on paljon pieniä asuntoja, tarvitaan vastapainoksi hyvät yhteistilat, jotta syntyy asukkaiden luonnollisia kohtaamisia, toteaa Salomonson.

Kerho- ja saunatilojen lisäksi taloon toteutettiin normaalia isompi ja varustetasoltaan mittavampi pesutupa, joka on asukkaille maksuton. Pesutuvasta löytyy kolme modernia pesukonetta, kuivausrumpu, kuivauskaappi, mankeli, lakananvetoteline, matonpesupaikka sekä kaksi tilavaa kuivaushuonetta. Myös kuivaushuoneesta on hyvä näkymä ulos, osittain jopa merinäköala.

pesutupa

– Pesutupa on luonnollinen kohtaamispaikka, jollaisia kannattaa taloon toteuttaa yhteisöllisyyden edistämiseksi. Toivomme, että maksuttomuus innostaa asukkaita myös käyttämään palvelua, toteaa Salomonson.

Asokodit toteuttaa loppuvuodesta asukaskyselyn pesuhuoneen käytöstä. Kerhohuoneilla tullaan myös järjestämään hyvinvointiteemailtoja. Taloon on jo valittu asukastoimikunta edistämään asukkaiden yhteistoimintoja.

Erinomaisten liikenneyhteyksien lisäksi Karavaanikuja 4:n läheltä löytyvät hyvät kaupalliset palvelut, koulut, päiväkodit ja kirjasto sekä liikuntamahdollisuudet, kuten uimahalli ja ulkoilureitit. Talon vieressä on myös hiekkaranta kesän uimakelejä odottaville. Myös kulttuuritapahtumien ystäville löytyy alueelta tapahtumapaikkoja, kuten välittömässä naapurissa oleva Rastilan kartano.

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö Tom Salomonson 
tom.salomonson@asokodit.fi
040 621 4141

karavaanikuja4_sisäpiha