18.05.2018

Kierto- ja jakamistaloutta tukeva Asoliiteri Helsingin Vuosaareen

Asoliiteri

Pääkaupunkiseudun Asokotien asukkaat saavat jatkossa vuokrata laadukkaat kodintarvikkeet, sähkötyövälineet sekä puhdistuslaitteet käyttöönsä Asoliiteristä 24/7-periaatteella. Asoliiteri on Asokotien ensimmäinen tämän kaltainen pilottihanke.

– Asoliiterin ideana on, ettei kaikkea tarvitse omistaa. Palvelua käyttämällä toisin sanoen välttyy itse laitteiden hankintakustannuksilta sekä tuotteiden huollolta. Lisäksi kodin säilytystilat eivät täyty vain harvakseltaan käytettävistä tavaroista, toteaa Asokodin myynti- ja markkinointijohtaja Tom Salomonson.

Monipuoliset tarvikkeet ja lisäpalvelut yhteiskäytössä

Asoliiteri palvelee erityisesti Asokodin asuntoihin muuttavia sekä asunnoissaan perusteellisempaa siivousta ja pientä remonttia tekeviä asukkaita. Asoliiteristä löytyvät esimerkiksi nokkakärryt, A-tikkaat, akkuporavasara, akkuruuvinväännin, vatupassi, ikkunapesuri ja höyrypuhdistin.

Asoliiteristä löytyviä tarvikkeiita

Asoliiterin ja muiden pääkaupunkiseudun Liiteri.net -palveluiden palveluvastaava Santeri Kaikko esittelee Asoliiteristä lainattavia tavaroita.

Sähkötyövälineiden ja puhdistuslaitteiden lisäksi Asoliiteristä voi lainata esimerkiksi laadukkaan sähköavusteisen Solifer -polkupyörän, ompelukoneen, sähkösavustimen, sieni- ja hedelmäkuivurin ja oksasahan.  

Peruspalvelujen lisäksi hoituu polkupyörän huolto pyörähuoltoovelle.fi:n kautta, jolloin asukas voi huollon tilattuaan toimittaa polkupyörän Asoliiteriin ja noutaa sen huollettuna itselleen sopivana ajankohtana.

Asoliiteristä löytyvät älylokerikot mahdollistavat autonvuokrauksen Shareitin Blox Car - autojen vertaisvuokrauspalvelun kautta; avain jätetään älylokerikkoon, josta auton vuokrannut voi noutaa ja palauttaa avaimen itse. Vuokrattavat autot ovat yksityisautoja.

Asoliiteri älypuhelimessa

Digitalisaatio mahdollistaa 24/7-palvelun

Internetin ja älypuhelimen avulla Asoliiteri palvelee 24/7-periaatteella vuoden jokaisena tuntina. Palveluun kirjaudutaan internetissä ja Asoliiterin ovi sekä sen sisältä löytyvät älylokerikot aukeavat omalla älypuhelimella.

– Asoliiteri helpottaa arkea ja yhteiskäyttö pienentää asukkaitten ympäristöjalanjälkeä. Palvelun käyttö on helppoa ja turvallista, kertoo Liiteri.net -palveluita kehittävän CoReorient Oy:n toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

Asoliiterin sisäänkäynti

Asumisen palveluja kehittävä hanke

Kyseessä on Asuntosäätiö Asumisoikeus Oy:n (Asokodit) pilottihanke, jonka avulla selvitetään Asokodin asukkaiden kiinnostusta kierto- ja jakamistalouteen liittyviin palveluihin. Hanke toteutetaan yhteistyössä kestäviä jakamis- ja kiertotalousratkaisuja kehittävän CoReorient Oy:n kanssa.

– Kokeilun perusteella selviää, löytyykö palvelulle riittävästi kysyntää. Jos löytyy, laajennamme palvelua myös muille pääkaupunkiseudun asukkaillemme, jatkaa Salomonson.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta tehdä edistyksellistä yhteistyötä asumisen palveluiden laatua arvostavan Asuntosäätiön kanssa. Toivomme, että mahdollisimman moni Asokotien asukas saa helpotusta arkeensa palvelun avulla, toteaa Harri Paloheimo CoReorient Oy:stä. 

Pilottihankkeesta johtuen Asoliiteri on kahden ensimmäisten kuukauden ajan (17.5.-17.7.2018) lainattavien tarvikkeiden osalta vain Asokodin vuosaarelaisten asukkaiden käytössä. Tänä aikana kerätään asiakaspalautetta ja hiotaan palvelua tarpeen mukaan.

 

Lisätietoja:

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit)
Ilona Yrjölä, viestinnän asiantuntija
Puhelin: 020 161 2222
Sähköposti: ilona.yrjola@asokodit.fi

CoReorient Oy
Henni Ahvenlampi, markkinointipäällikkö
Puhelin: 045 6010 390
Sähköposti: henni.ahvenlampi@coreorient.fi

asuntosaatio.fi/asokodit
aso.liiteri.net


Asuntosäätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Asuntosäätiön suurin tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit) omistaa noin 16 000 asuntoa 31 paikkakunnalla. Helsingin Vuosaaressa Asokodeilla on yli 900 asuntoa. Konsernin toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa.

CoReorient Oy kehittää yhteisöjä ja yhteiskuntaa tukevia kestäviä jakamis- ja kiertotalousratkaisuja. Asoliiteri on Asuntosäätiön tarpeisiin räätälöity versio Liiteri.net -palveluista, joiden avulla asukkaat saavat kestävän elämäntavan palvelut 24/7-periaatteella. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra palkitsi Liiteri.net -palvelun yhtenä kymmenestä parhaasta suomalaisesta kestävän arjen ratkaisusta tammikuussa 2018.