20.03.2018

Asokotien puheenjohtajakokous korosti vuorovaikutusta

Jaakko Saariluoma

Pääkaupunkiseudun asukastoimikuntien puheenjohtajille järjestetyssä tapaamisessa vastattiin asukkaiden kysymyksiin ja esiteltiin uusi asukastoimikunnan työkalupakki. Paikalle Hakasalmen huvilaan saapui 70 puheenjohtajaa Espoosta, Helsingistä ja Vantaalta.

- Kysyimme puheenjohtajilta etukäteen mieltä askarruttavia kysymyksiä, jotta pystyimme käyttämään kolmetuntisen tapaamisen ajan mahdollisimman tehokkaasti. Kysymyksiä tuli runsaasti ja niitä kuultiin lisää myös tilaisuudessa, kertoo tilaisuuden puheenjohtaja, Asokotien asukashallinnosta vastaava Minna Saarni.

Kysymyksiä esitettiin erityisesti huollon toimintaan ja kilpailutukseen liittyvistä asioista. Kiinteistöpäällikkö Teemu Jalomäki vastasi kysymyksiin ja korosti myös asukkaiden merkitystä huoltotoiminnan laadun tarkkailussa.

- Huollon laadunseuranta toimii myös asukkaiden kautta. Internetsivuillamme olevan Kotikulman kautta voi helposti antaa palautetta muun muassa huoltoon liittyvistä asioista. Sitä kautta annetut palautteet menevät suoraan laadunvarmistusraporttiimme, kertoi Jalomäki.

Jalomäki sai osallistujilta kehuja hyvin valmistellusta esityksestään. Tilaisuuden vuorovaikutteisuuden koettiin tosin vievän aikaa hieman liikaakin. 

- Tilaisuuden tarkoitus oli selvästi parantaa puheenjohtajien kuulluksi tulemisen tunnetta ja antaa tietoa, jotta voimme toimia paremmin. Itse olisin uutena puheenjohtajana kaivannut ehkä enemmän talousasioiden avaamista. Siihen jäi hieman liian vähän aikaa, kun ihmisillä oli niin paljon kysyttävää, totesi Espoon Lintuvaarasta tilaisuuteen tullut Pete Saarnivaara.

Talousasioita käsiteltiin tilaisuuden lopussa toimitusjohtaja Jari Riskilän esityksessä. Hän avasi erityisesti tasausjärjestelmän merkitystä tasaisen ja ennakoitavan vastikekehityksen varmistamiseksi. Riskilä kommentoi tilaisuuden aikana myös sitä, miksi yhtiön toiminnan kehittämisessä tarvitaan kriittisyyttä.

- Rakentava kriittisyys on erittäin tärkeää, sillä jeesmiehet ja –naiset eivät vie asioita eteenpäin. Viime vuonna perustettiin kehitystyöryhmä, jonka kautta toivomme saavamme esiin entistä enemmän asukkaiden ideoita ja innovaatioita, korosti Riskilä.

Kehitystyöryhmälle on perustettu yhteinen sähköpostiosoite, kehitystyoryhma@asokodit.fi, ideoiden keskitettyyn keräämiseen.

Tilaisuudessa esiteltiin myös kehitystyöryhmän työstämä asukastoimikunnan työkalupakki, jossa käydään läpi asumiseen liittyviä asioita taloudesta asukastoiminnan pyörittämiseen. Se julkaistaan ensi viikolla Kotikulmassa Asuntosäätiön internetsivuilla. Työkalupakkia esittelivät isännöitsijät Pentti Koponen ja Merja Päivike, jotka ovat olleet kehitystyöryhmän apuna työstämässä uutta asukastoiminnan työkalua.

Puheenjohtajien tapaamisen päätteeksi esiintyi koomikko Jaakko Saariluoma.

Lisätietoja:

Hallintopäällikkö Minna Saarni, Asokodit, minna.saarni@asokodit.fi, puh. 050 530 5619