23.04.2019

Millä liikut huomenna? Asukastilaisuus tulevaisuuden liikkumisesta

aviapolis_liikenne_770x580

Maanantaina 29.4.2019 klo 17:30 järjestetään avoin asukastilaisuus tulevaisuuden liikkumisen kehittämiseksi Aviapoliksessa ja sen lähialueilla. Tervetuloa Pointtiin vaikka kutsuohjatulla kyydillä!

Mitkä ovat päivittäiset liikkumistarpeesi? Töihin ja takaisin? Kaupassakäynti ja iltaharrastukset?  Alueen julkisten palveluiden käyttö? Entä millä yleensä liikut? Omalla autolla ja joukkoliikenteellä? Pyörällä? Kävellen? Oletko havainnut oman alueesi liikkumisratkaisuissa kehitettävää?

Meistä jokainen on oman liikkumisensa asiantuntija. Siksi haluamme kuulla sinulta, miten joukkoliikenteen ja muiden liikkumistapojen käyttö omalla asuinalueellasi sujuu tällä hetkellä ja miten haluaisit liikenteen ja liikkumispalveluiden kehittyvän, jotta oma arkesi helpottuu. 

Digitalisaatio ja muu teknologiakehitys, väestön keskittyminen kaupunkeihin, lainsäädännön helpottuminen sekä kasvanut ymmärrys ja huoli ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä vaikuttavat siihen, miten asuinympäristöä ja liikennejärjestelmää suunnitellaan. Tavoitteena on, että arjen liikkumisesta tulee sujuvampaa ja ympäristön kannalta kestävää.

Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja kokeilemaan

Osana Aviapolis Liikennelabra -hanketta Vantaan kaupunki, Siemens Mobility Oy sekä muut hankekumppanit mukaan lukien Asuntosäätiö-konserni järjestävät asukasillan, jossa esitellään Aviapoliksen alueen kehittymistä sekä sitä, miten tulevaisuuden ratkaisut vaikuttavat palveluihin ja liikkumiseen Aviapoliksessa ja sitä ympäröivillä asuinalueilla Veromiehessä, Pakkalassa, Kartanonkoskella ja Tammistossa. Haluamme kuulla sinun näkemyksiäsi arjen liikkumisen tarpeista.

Konkreettisena esimerkkinä tulevaisuuden liikkumisratkaisuista Siemens Mobility esittelee tapahtuman yhteydessä kutsuohjattua liikennepalvelukokeilua, joka täydentää joukkoliikennettä ja soveltuu erinomaisesti alueen sisäiseen liikkumiseen ja parantaa yhteyksiä kehärataan. Palvelu on käytössä illan ajan. Kannustamme sinua kokeilemaan palvelua ja tilaamaan kyydin tilaisuuteen! Tarkempia tietoja sovelluksen lataamisesta ja käyttöönotosta löydät täältä.

Maanantai-iltana 29.4. Pakkalan Pointissa (kirjasto)

Asukastilaisuus järjestetään Pointin oppimis- ja informaatiokeskuksen ruokalassa osoitteessa Hagelstamintie 1 (sisäänkäynti pääovista). Kutsuohjatun liikenteen pysäkki löytyy pääsisäänkäynnistä katsottuna kulman takana Oolannintien pysäkillä. 

Tilaisuuden alustava ohjelma

17:00-17:45 Saapuminen Pointiin. Kokeile kutsuohjattua kyytiä! 
17:30 Kahvitarjoilu 
18:00 Vantaan kaupungin, Siemens Mobilityn ja muiden hankeosapuolien näkemykset Aviapoliksen alueen kehittymisestä ja innovatiivisista liikkumisratkaisuista. 
19:00 Asukaskyselyn tulosten esittely ja asukkaiden näkemysten kuuleminen liikkumisen kehittämistarpeista alueella. 
19:30 Siemens esittelee liikkuminen palveluna -ratkaisun ja kutsuohjatun liikennepalvelun kokeilun.
20:00 Tilaisuus päättyy. Kuljetukset lähialueille kutsuohjatulla palvelulla. 


*Kutsuohjattu liikenne tarkoittaa asiakastarpeen mukaan räätälöityä julkista liikennettä. Se vastaa perinteistä reititettyä ja aikataulutettua joukkoliikennettä joustavammin asiakkaiden matkustustarpeisiin ja sopii hyvin myös maaseudulle. Kutsuohjattu liikenne yhdistää aikataulutetun reittiliikenteen ja taksin ominaisuuksia tarjoamalla joustavia joukkoliikenteen ratkaisuja.


Siemens Mobility Oy on älykkäiden, luotettavien ja ympäristöystävällisten liikenne- ja kuljetusratkaisujen toimittaja, jonka tehtävänä on yhteistyökumppaniensa ja asiakkaidensa kanssa helpottaa ihmisten arjen liikkumista.