24.05.2019

Älyliiteri osaksi kaupunkielämää

Ihmisiä Vuotalon pihalla ja Asoliiterin edessä

Asokotien Vuoden isännöintiteko -palkinnon voittanut kierto- ja jakamistaloutta tukevan Asoliiterin ovet avattiin Vuosaaressa kaikille kaupunkilaisille. Torstaina 23.5. Asoliiteri osallistui Vuotalon ulkoilmatapahtumaan.

Asoliiteristä voi vuokrata esimerkiksi tunneiksi tai vuorokaudeksi erilaisia kodintarvikkeita, sähkötyövälineitä ja puhdistuslaitteita. Jatkossa Asoliiterin kautta voi hyödyntää myös muita kierrätystaloutta tukevia ja arkea helpottavia palveluita.


Asoliiteristä lainattavia laitteita

Vuosi sitten toukokuussa Asokotien asukkaille lanseerattu jakamis- ja kiertotaloutta edustava Asoliiteri on muuttanut Vuosaaren keskustaan ja avannut ovensa kaikille kaupunkilaisille.

– Kun otimme Asoliiterin käyttöön, kyseessä oli kehityshanke, jonka aikana halusimme testata ja kehittää palvelua. Nyt kun pilotti on päättymässä, ja Asoliiteri on lunastanut paikkansa, saa Asoliiteri jatkaa elämäänsä kaupunkilaisten älyliiterinä, kertoo Asokotien myynti- ja markkinointijohtaja Tom Salomonson ja jatkaa:

– Koska Asokodit on osa Asuntosäätiö-konsernia, meille on tärkeää huomioida myös emoyhtiömme Asuntosäätiön toiminnan perimmäinen tarkoitus: kehittää asumista ja asuinalueita. Toivomme, että Asoliiteri vaikuttaa alueen asukkaiden elämään positiivisesti. Meillä on myös noin 900 asuntoa pelkästään eri puolilla Vuosaarta, joten uusi sijainti aivan Vuosaaren keskustassa, palvelujen ja kulkuyhteyksien äärellä, palvelee aiempaa paremmin asukkaitamme.

Ihmisiä Vuotalon pihalla ja Asoliiterin edessä

Asoliiteri on herättänyt kiinnostusta alueen asukkaissa. Useat ovat myös kiitelleet liiterin toimintaideaa; kaikkea ei tarvitse omistaa ja varastoida omissa nurkissa. 

Asoliiterin takaa löytyy jakamis- ja kiertotalouteen erikoistunut CoReorient Oy.

– Meillä on Asoliiteriä vastaavia liitereitä kaiken kaikkiaan kuusi, joista Asokodit on mahdollistanut tämän Vuosaaressa sijaitsevan Asoliiterin. Muut sijaitsevat Helsingin lisäksi Espoossa, Vantaalla ja Lempäälässä, kertoo CoReorientin toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

– Teemme mielellämme yhteistyötä tällaisten innovatiivisten start up -yritysten kanssa. Yhteistyö ei tuota meille taloudellista hyötyä, mutta koska meitä kiinnostavat erilaiset asumiseen liittyvät palvelut sekä niiden kehittäminen, koemme yhteistyön erittäin hyödylliseksi, toteaa Salomonson.

Asoliiterin ja alueellisen kulttuurikeskus Vuotalon välinen yhteistyö käynnistyi tämän vuoden puolella, kun Vuotalo toivotti Asoliiterin tervetulleeksi pihalleen. Vuotalossa käy noin 1 700 asiakasta päivässä, joten liiteri osuu hyvin vuosaarelaisten reitille. Vuotalon ja Asoliiterin yhteistyö on ollut luontevaa; Vuotalon taidetoimintaa on esimerkiksi esitelty liiterin ulkonäytöllä ja Asoliiteri on vastaavasti osallistunut Vuotalon tapahtumapäiviin.

 

Lisätietoja:

Ilona Yrjölä, viestinnän asiantuntija ja Asoliiteri-hanke
Puhelin: 020 161 2222
ilona.yrjola@asokodit.fi
www.asuntosaatio.fi

Harri Paloheimo, toimitusjohtaja
Puhelin: 050 4836 388
harri.paloheimo@coreorient.com
www.coreorient.fi

Tuuli Tokkola, Vuotalon johtaja
Puhelin: 09 310 71359
tuuli.tokkola@hel.fi
www.vuotalo.fi

 

 

Asuntosäätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Asuntosäätiön tarkoituksena on ollut perustamisestaan (1951) saakka työskennellä yleisen asumistason kohottamiseksi eikä sen tarkoituksena ole välittömän voiton tai taloudellisen edun tavoittelu. Asuntosäätiön suurin tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit) omistaa yli 16 000 asuntoa 31 paikkakunnalla. Konsernin toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa.

CoReorient Oy kehittää käytännönratkaisuja kestävään yhteiskuntaan teknologiaa ja joukkoistamista hyödyntäen.

Alueellinen kulttuurikeskus Vuotalo on yhdestä tai useammasta korkealaatuisesta esityssalista, taidegalleriasta, kirjasto-, opetus, nuoriso- ja työskentelytiloista koostuva kokonaisuus, jossa on tilaa ja resursseja monipuoliselle sivistystoiminnalle ja ammatilliselle taiteen tuotannolle ja tekemiselle. Toimintatapana on kaupungin eri palveluiden yhteistyö ja yhteistoiminta asiakkaiden kanssa. Alueelliset kulttuurikeskukset erottuvat asukastaloista ja muista kulttuuritiloista hyvin varustettujen esitystilojen ja ammatillisen taidetuotannon sekä monipuolisen kulttuuri- ja sivistystarjonnan kautta.