30.11.2018

Asukkaan ripeä toiminta pelasti talon

Ari_Saarinen_Asokodit

Ari Saarinen oli juuri lähdössä kotoa, kun ovikello soi. Naapuri ryntäsi sisään kertoen, että vastapäisessä naapurissa palaa.

Palo oli saanut alkunsa liedestä, kun pikkulapsi oli kääntänyt lieden päälle, ja sen päälle jääneet pitsalaatikot olivat syttyneet tuleen.

Palavien laatikoiden päälle oli pian pudonnut muoviritilä, jonka Ari kisaisi pois, tämän jälkeen vettä palavien laatikoiden päälle kaataen. Samaan aikaan Arin vaimo hälytti palokunnan, joka saapui paikalle muutamassa minuutissa.

Palopäällikkö oli sanonut jälkikäteen, että viisi minuuttia myöhemmin koko asunto olisi ollut tulessa.

– Onneksi olimme kotona. Ajattelin, että on oma kyseessä.

Kipsilevytehtaalla työskentelevä Ari on päässyt säännöllisesti harjoittelemaan tulipalon sammuttamista. Koulutukset ovat tulleet tarpeeseen, sillä työssään Ari on sammuttanut tulipaloja useamman kerran. Toisaalta työvuosiakin saman työnantajan palveluksessa on kertynyt 31 vuotta.

Nykyisessä asunnossaan hän on asunut perheineen 18 vuotta. Muistutuksena siitä pihalla kasvaa nyt jo monimetriseksi kasvanut tuija, jonka perhe aikoinaan istutti. Asunnon parhaiksi puoliksi Ari listaa loistavan sijainnin lähellä Kirkkonummen keskustaa, silti rauhassa luonnon lähellä.

Loppujen lopuksi selvittiin pienillä vahingoilla ja säikähdyksellä. Keittiön kaakelit, hormi ja lattia uusittiin, mutta keittiön kaapit säilyivät.

Asokodit muisti Aria lahjakortilla ja kukilla esimerkillisestä toiminnasta. Kiitos Ari!

Viikolla 48 vietetään valtakunnallista paloturvallisuusviikkoa.