31.05.2018

Suosittu asumisoikeustalo sai asukkaansa Leinelässä

as_leinelantie1_3_770x580

Leineläntie 1 Vantaalla on juuri sellainen uudiskohde, joita Asokodit haluaa rakennuttaa: monipuolisia asuntoja hyvien liikenneyhteyksien varrella. 64 asuntoa myytiin jo ennen kohteen valmistumista, mutta alueelle on tulossa syksyllä lisää yhtiön asoasuntoja.

Halutuimpia asuntoja olivat yksiöt ja kaksiot, mutta myös isoilla perheasunnoilla oli kysyntää. Taloon valmistui myös kaksi loft-tyyppistä studioasuntoa. Toiseen niistä muuttanut Sauli Lohis arvostaa Leinelän ulkoilumahdollisuuksia ja sitä, että kehäradan pysäkki on  ihan talon vieressä. Asunnossa ihastutti normaalia erikoisempi ratkaisu.

Studioasunto

– Studioasunto on uudenlaista ajattelua. Kodin toimintoja ei välttämättä tarvitse erotella väliseinillä, vaan asukas voi omien tarpeiden mukaan käyttää neliöt, toteaa Lohis, jolle asumisoikeusasuminen on jo entuudestaan hyväksi koettu vaihtoehto.

Lohiksen asunnossa on 40 neliön alakerta ja 13 neliöinen parvi.

Studioasunto

– Asunto on tavallaan kaksio, mutta makuutila onkin nostettu keittonurkkauksen päälle lähes viiden metrin huonekorkeuden myötä. Minua tämä ratkaisu viehättää, sillä asunnon avaruus antaa ilmatilaa myös omille ajatuksille, perustelee Lohis valintaansa.

Asokodeille Leineläntie 1 on hyvä esimerkki onnistuneesta uudiskohteesta. Yhteensä yhtiöllä on asumisoikeusasuntoja valmiina 16 059, niistä 2 582 Vantaalla.

– Pyrimme toteuttamaan kohteitamme hyvien kulkuyhteyksien varrelle, koska asukkaat arvostavat yhä enemmän julkista liikennettä. Tänä päivänä halutaan myös persoonallisia vaihtoehtoja, kertoo toimitusjohtaja Jari Riskilä.

Leineläntie 1 on rahoitettu valtion tukemalla pitkällä korkotukilainoituksella.

– Pidämme tärkeänä, että valtion tukemassa tuotannossa kehitetään asumista asukkaiden tarpeiden mukaan. Parhaimmillaan ns. ARA-tuotanto voi olla suunnannäyttäjä koko asuntosektorille. Hyvät ratkaisut eivät ole useinkaan kiinni rahasta vaan hyvästä suunnittelusta, toteaa Riskilä.

Leineläntie 1:ssä asumisoikeusmaksu on 550,41 € /jyv.m2 ja käyttövastike 14,30 € /jyv. m2 kuukaudessa.

– Asumisoikeusasuminen on hyvä ja turvallinen asumisen vaihtoehto, ja muihin asumismuotoihin verrattuna se on myös edullista. Esimerkiksi Helsingissä vapaarahoitteisesta vuokra-asunnosta joutuu kuukausittain maksamaan keskimäärin kolmanneksen enemmän kuin asoasunnosta. Vantaallakin vapaarahoitteiset vuokrat ylittävät asoasuntojen käyttövastikkeet yli 20 prosentilla. Erityisesti pääkaupunkiseudulla asumisoikeusasumisella onkin suuri merkitys edullisempana vaihtoehtona, toteaa Riskilä.

Asukkaat muuttivat Leineläntie 1:een 31.5.2018. Leinelän rakentaminen jatkuu ja alkusyksystä saadaan myyntiin lisää Asokotien asumisoikeusasuntoja.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Riskilä
jari.riskila@asokodit.fi
040 756 3817

Leineläntie 1 julkisivu