Siirry sisältöön

Miksi kannattaa valita asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasumisessa yhdistyy vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasumisen pysyvyys. Asokoti on vaivaton ja turvallinen asumismuoto, joka joustaa eri elämäntilanteissa. Asuntosäätiö tarjoaa asumisoikeusasuntoja yli 30 paikkakunnalla Suomessa, kerrostaloista pari- ja rivitaloihin.

  • Kohtuuhintainen asumismuoto: Asumisoikeusasunnon hankintahinta on maltillinen ja asumiskulut ennakoitavissa. Asokodissa maksat vain 15 % asumisoikeusmaksun asunnon hankintahinnasta ja kuukausittain maksettavaa käyttövastiketta, joka on edullisempi kuin saman alueen markkinavuokrat. Kun valitset asokodin, ei tuloillasi ole merkitystä, eivätkä varallisuusrajat koske yli 55-vuotiaita hakijoita. Asokodissa sinulle jää enemmän rahaa elämiseen.
  • Pysyvä koti: Voit asua asokodissa niin pitkään kuin haluat.
  • Riskitön sijoitus: Ei suurta pankkilainaa tai huolta asunnon jälleenmyynnistä. Saat asumisoikeusmaksun takaisin, jos haluat luopua asunnosta.
  • Joustaa elämäntilanteen muuttuessa: Voit luopua asokodista kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Tarvittaessa voit myös vuokrata asunnon väliaikaisesti eteenpäin kahdeksi vuodeksi, luovuttaa läheiselle tai jättää perinnöksi.
  • Vaivaton asukkaalle: Asuntosäätiö huolehtii asuntojen kunnossapidosta. Jos kodinkoneesi rikkoutuu, vaihdamme uuden tilalle.
  • Palveluita ja etuja: Palveluidemme ja etujemme avulla asumisesi on vaivattomampaa ja voit tehdä kodistasi juuri haluamasi näköisen. Tarjoamme erilaisia etuja myös pitkäaikaisille asukkaille.

Vesa Heimo: Tunsimme heti, että tämä asokoti on meille tarkoitettu

Asokoti rivitalossa on ollut Vesa Heimon perheen elämäntilanteeseen sopiva ratkaisu. Omistusasuntoon perheellä ei ollut varaa, sen sijaan asumisoikeusmaksuun otettu laina oli mahdollinen. Asuinalue on turvallinen lapsille ja palvelut lähellä.

”Asumisoikeus-asunto oli kuin lottovoitto”

Asumisoikeusasunto oli Marja Ikoselle tuntematon käsite vielä viisi vuotta sitten. Kuopiosta Vantaalle muuttaneelle Marjalle asumisoikeuskoti osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi niin taloudellisesti kuin elämänlaadunkin kannalta.

Asumisoikeuskoti oli hyvä ratkaisu eron jälkeen

Keravalainen Markus Mäensivu hankki lapsilleen ja itselleen asumisoikeusasunnon siksi, että asumisoikeusmaksulla sai riittävän ison kodin. Hän pystyi vuokraamaan talosta myös erinomaiset parkkipaikat. Hän nauttii kotitalon yhteishengestä ja asumisen helppoudesta.

Näin haet asumisoikeus-asuntoa

Hae järjestysnumero, tutustu asuntoihin verkkopalvelussamme ja täytä asuntohakemus.

Tarvitset järjestysnumeron

Asumisoikeusasunnon hakua varten tarvitset järjestysnumeron, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn järjestysnumeropalvelusta.

Usein kysyttyä asumisoikeusasu-misesta

Kenelle asumisoikeusasunnot on tarkoitettu? Kuinka pian asumisoikeusasunnon voi saada? Voiko asokotia remontoida?

Uusi koti yli 55-​vuotiaalle – miksi muuttaa asumisoikeusasuntoon?

Asumisoikeusasunto 55-vuotiaalle ja sitä vanhemmalle on turvallinen ja taloudellisesti riskitön koti. Varallisuusraja ei vaikuta hankintaan toisin kuin nuoremmilla. Miksi ja miten hankkia asumisoikeusasunto, tarkista tästä!

Nuoren ensiasunto – Miksi valita asumisoikeusasunto?

Nuorelle asumisoikeusasunto on järkevä valinta vaikkapa ensiasunnoksi. Asuntoa varten ei tarvitse suurta asuntolainaa, ja vastike on aina tavallisen vapaarahoitteisen vuokra-asunnon vuokraa edullisempi.