Siirry sisältöön

Miksi kannattaa valita asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasumisessa yhdistyy vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasumisen pysyvyys. Asokoti on vaivaton ja turvallinen asumismuoto, joka joustaa eri elämäntilanteissa. Asuntosäätiö tarjoaa asumisoikeusasuntoja yli 30 paikkakunnalla Suomessa, kerrostaloista rivitaloihin ja paritaloihin.

  • Kohtuuhintainen asumismuoto: Asumisoikeusasunnon hankintahinta on maltillinen ja asumiskulut ennakoitavissa. Asokodissa maksat vain 15 % asumisoikeusmaksun asunnon hankintahinnasta ja kuukausittain maksettavaa käyttövastiketta, joka on edullisempi kuin saman alueen markkinavuokrat. Kun valitset asokodin, ei tuloillasi ole merkitystä, eivätkä varallisuusrajat koske yli 55-vuotiaita hakijoita. Asokodissa sinulle jää enemmän rahaa elämiseen.
  • Pysyvä koti: Asumisoikeus on elinikäinen ja voit asua asokodissa niin pitkään kuin haluat.
  • Riskitön sijoitus: Ei suurta pankkilainaa tai huolta asunnon jälleenmyynnistä. Saat asumisoikeusmaksun takaisin, jos haluat luopua asunnosta.
  • Joustaa elämäntilanteen muuttuessa: Voit luopua asokodista kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Tarvittaessa voit myös vuokrata asunnon väliaikaisesti eteenpäin kahdeksi vuodeksi, luovuttaa läheiselle tai jättää perinnöksi.
  • Vaivaton asukkaalle: Asuntosäätiö huolehtii asuntojen kunnossapidosta. Jos kodinkoneesi rikkoutuu, vaihdamme uuden tilalle.
  • Palveluita ja etuja: Palveluidemme ja etujemme avulla asumisesi on vaivattomampaa ja voit tehdä kodistasi juuri haluamasi näköisen. Tarjoamme erilaisia etuja myös pitkäaikaisille asukkaille.

Uusi koti yli 55-vuotiaalle – miksi muuttaa asumisoikeusasuntoon?

Asumisoikeusasunto 55-vuotiaalle ja sitä vanhemmalle on turvallinen ja taloudellisesti riskitön koti. Varallisuusraja ei vaikuta hankintaan toisin kuin nuoremmilla.

Asuntosäätiön asukas Tiina Lausjärvi. Kuva: Heidi Strengell.

Onnellisten vuosien talo

Tiina Lausjärvi vietti tässä rivitalossa onnelliset vuodet perheasunnossa, muutti välillä pois ja palasi eläkkeellä takaisin. Asumismuodot ovat muuntuneet elämäntilanteen mukaan. Tärkeintä on piha.

Nuoren ensiasunto – Miksi valita asumisoikeusasunto?

Nuorelle asumisoikeusasunto on järkevä valinta vaikkapa ensiasunnoksi. Asuntoa varten ei tarvitse suurta asuntolainaa, ja vastike on aina tavallisen vuokra-asunnon vuokraa edullisempi.

Näin haet asumisoikeusasuntoa

Hae järjestysnumero, tutustu asuntoihin verkkopalvelussamme ja täytä asuntohakemus.

Tarvitset järjestysnumeron

Asumisoikeusasunnon hakua varten tarvitset järjestysnumeron, joka haetaan sen kaupungin tai kunnan asuntotoimistosta, johon olet jättämässä asuntohakemustasi.

Usein kysyttyä asumisoikeusasumisesta

Kenelle asumisoikeusasunnot on tarkoitettu? Kuinka pian asumisoikeusasunnon voi saada? Voiko asokotia remontoida?