Siirry sisältöön

Miksi kannattaa valita asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasumisessa yhdistyy vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasumisen pysyvyys. Asokoti on vaivaton ja turvallinen asumismuoto, joka joustaa eri elämäntilanteissa. Asuntosäätiö tarjoaa asumisoikeusasuntoja yli 30 paikkakunnalla Suomessa, kerrostaloista pari- ja rivitaloihin.

  • Kohtuuhintainen asumismuoto: Asumisoikeusasunnon hankintahinta on maltillinen ja asumiskulut ennakoitavissa. Asokodissa maksat vain 15 % asumisoikeusmaksun asunnon hankintahinnasta ja kuukausittain maksettavaa käyttövastiketta, joka on edullisempi kuin saman alueen markkinavuokrat. Kun valitset asokodin, ei tuloillasi ole merkitystä, eivätkä varallisuusrajat koske yli 55-vuotiaita hakijoita. Asokodissa sinulle jää enemmän rahaa elämiseen.
  • Pysyvä koti: Voit asua asokodissa niin pitkään kuin haluat.
  • Riskitön sijoitus: Ei suurta pankkilainaa tai huolta asunnon jälleenmyynnistä. Saat asumisoikeusmaksun takaisin, jos haluat luopua asunnosta.
  • Joustaa elämäntilanteen muuttuessa: Voit luopua asokodista kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Tarvittaessa voit myös vuokrata asunnon väliaikaisesti eteenpäin kahdeksi vuodeksi, luovuttaa läheiselle tai jättää perinnöksi.
  • Vaivaton asukkaalle: Asuntosäätiö huolehtii asuntojen kunnossapidosta. Jos kodinkoneesi rikkoutuu, vaihdamme uuden tilalle.
  • Palveluita ja etuja: Palveluidemme ja etujemme avulla asumisesi on vaivattomampaa ja voit tehdä kodistasi juuri haluamasi näköisen. Tarjoamme erilaisia etuja myös pitkäaikaisille asukkaille.

Uusi koti yli 55-vuotiaalle – miksi muuttaa asumisoikeus-asuntoon?

Asumisoikeusasunto on 55-vuotiaalle ja sitä vanhemmalle turvallinen ja taloudellisesti riskitön vaihtoehto. Varallisuusraja ei vaikuta hankintaan toisin kuin nuoremmilla hakijoilla.

”Asumisoikeus-asunto oli kuin lottovoitto”

Asumisoikeusasunto oli Marja Ikoselle tuntematon käsite vielä viisi vuotta sitten. Kuopiosta Vantaalle muuttaneelle Marjalle asumisoikeuskoti osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi niin taloudellisesti kuin elämänlaadunkin kannalta.

Nuoren ensiasunto – Miksi valita asumisoikeus-asunto?

Nuorelle asumisoikeusasunto on järkevä valinta ensiasunnoksi. Asuntoa varten ei tarvitse suurta asuntolainaa, ja vastike on aina tavallisen vapaarahoitteisen vuokra-asunnon vuokraa edullisempi.

Näin haet asumisoikeus-asuntoa

Hae järjestysnumero, tutustu asuntoihin verkkopalvelussamme ja täytä asuntohakemus.

Tarvitset järjestysnumeron

Asumisoikeusasunnon hakua varten tarvitset järjestysnumeron, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn järjestysnumeropalvelusta.

Usein kysyttyä asumisoikeusasu-misesta

Kenelle asumisoikeusasunnot on tarkoitettu? Kuinka pian asumisoikeusasunnon voi saada? Voiko asokotia remontoida?