Siirry sisältöön

Näin haet vuokra-asuntoa

Vuokra-asunnon hakeminen Asuntosäätiöltä

Asuntosäätiöllä on erikokoisia vuokrakoteja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa ja Siuntiossa. Vuokra-asunto on joustava asumismuoto eri elämäntilanteisiin, ja asunnon voi saada parhaimmillaan jo samana päivänä.

Asuntosäätiöllä on sekä varallisuusrajallisia, tulorajallisia että vapaarahoitteisia vuokrakoteja. Varallisuus- ja tulorajoitetut vuokra-asunnot on merkitty asuntohakuumme.

Asukasvalinta Asuntosäätiön vuokrakoteihin

Jos asuntoon on varallisuusraja, asukasvalinta perustuu tarveharkintaan ja hakijan varallisuuteen. Tarveharkinta tarkoittaa hakijan asunnon tarpeen ja varallisuuden huomioimista asukasvalinnassa. Etusijalla ovat kiireellisessä asunnon tarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tulorajallisissa vuokrakodeissa asukasvalinta perustuu hakijan tuloihin. Lue lisää tulo- ja varallisuusrajoista.  

Vapaarahoitteisissa vuokrakodeissa ei ole varallisuusrajoja, joten ne sopivat kaikille asunnon hakijoille.

Näin haet vuokra-asuntoa Asuntosäätiöltä

  1. Tutustu vuokra-asuntoihimme asuntohaussa.
  2. Lisää hakemukselle mieluisat vuokrakodit. Voit valita hakemuksellesi yhden tai useamman asunnon. Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta.
  3. Jos hakemasi vuokrakoti on vapaana tai vapautumassa, saat meiltä asuntotarjouksen ja sovimme kanssasi asuntonäytöstä.
  4. Ilmoita meille mahdollisimman pian, haluatko hyväksyä vai hylätä saamasi asuntotarjouksen.
  5. Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen sähköisesti tai Asuntosäätiön toimistolla Espoon Tapiolassa.

Usein kysyttyä vuokra-asumisesta

Mitä varallisuusraja tarkoittaa? Millaisia vuokrasopimuksia Asuntosäätiö tekee? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen usein kysytyistä kysymyksistä.