Siirry sisältöön

Uratarina: Herkko Korhonen, hallinnollinen isännöitsijä

Isännöitsijän tärkein tehtävä on pitää huolta viihtyvyydestä

Herkko Korhonen isännöi Helsingissä ja Vantaalla tällä hetkellä yhteensä 40 Asuntosäätiön kiinteistöä. Työssään Korhonen nauttii erityisesti siitä, että pääsee tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä. Isännöitsijänä hänen tärkein tehtävänsä on pitää huolta siitä, että asukkaat viihtyvät kodeissaan.

Korhosen isännöimissä kiinteistöissä asuu kaikkiaan noin 2 000 ihmistä.

– Yksi parhaista puolista isännöitsijänä olossa on se, ettei tarvitse olla yksin. Pääsen toimimaan ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa, Korhonen iloitsee.

Päivittäiset tehtävät edistävät viihtyvyyttä

Isännöitsijänä Korhosen tärkein työ on pitää huolta siitä, että asukkaat viihtyvät kodeissaan. Yksi tähän liittyvistä päivittäisistä tehtävistä on varmistaa se, että kiinteistöjen yleisilme säilyy siistinä.

– Olemme tänään täällä Helsingin Vuosaaren Pohjavedenkujalla isännöimässäni kiinteistössä. Tarkoitukseni on tavata siivoustyön johtaja ja käydä hänen kanssaan läpi tämän kiinteistön ongelmakohtia. Katsomme yhdessä, että siivoustyön jälki on hyvää. Tämä on yksi esimerkki näistä keväällä suoritettavista kierroksista, Korhonen kertoo.

Erilaisten ihmisten ja sidosryhmien kanssa työskentelyn lisäksi Korhosen työhön kuuluu paljon organisointia. Työtilaukset täytyy ohjata eteenpäin oikeille toimijoille.

– Myös mahdollisten reklamaatioiden käsittely ja eteenpäin ohjaaminen vaativat organisointia, Korhonen toteaa.

Vapaata ja vastuullista työtä

Korhonen on ollut Asuntosäätiöllä töissä nyt noin puolitoista vuotta ja omien sanojensa mukaisesti nauttinut jokaisesta hetkestä. Yhteistyö kollegoiden kesken on hyvin helppoa ja vapaata.

– Luulin, että työhaastatteluni meni vähän päin mäntyä. Kun sitten sain tietää, että pääsin tänne, niin se fiilis oli aivan uskomaton, Korhonen hymyilee.

– Ihmiset auttavat täällä toisiaan. Työssäni pääsen liikkumaan kohteissa, tapaamaan ihmisiä ja sidosryhmiä. Se on todella vapaata ja samalla myös vastuullista työtä, hän summaa.