Siirry sisältöön

Uratarina: Laura Jaakkola, myyntineuvottelija

”Voimme tarjota kaikille hyvää asumista ja oman kodin”

Laura Jaakkola työskentelee Asuntosäätiöllä asumisoikeusasuntojen myynnin parissa. Oma koti merkitsee hänelle itselleen turvallisuutta ja pysyvyyttä. Työssään hän pääsee tarjoamaan tätä myös Asuntosäätiön asiakkaille.

Asumisoikeusasuminen on ikään kuin vuokra-asumisen ja omistusasumisen välimuoto. Muuton yhteydessä asukas maksaa asumisoikeusmaksun, jolla hän pääsee asuntoon kiinni. Sen jälkeen asukas maksaa kuukausittain käyttövastiketta, joka on vastaavan vuokra-asunnon vuokraa edullisempi.

– Olen ollut Asuntosäätiöllä myyntitiimissä ensin vuorotteluvapaan sijaisuudella ja nyt syksyllä pääsin tähän tiimin vakkariksi, Jaakkola iloitsee.

Jaakkola työskentelee Asuntosäätiön toimistolla Tapiolassa. Hänen oma myyntialueensa on Espoossa.

– Meillä on tarjolla todella monenlaisia asuntoja – on kerrostaloasuntoja ja rivitaloasuntoja, Jaakkola sanoo.

Apua saa aina

Asumisoikeusasuntojen myyminen eroaa jonkin verran niin sanotusta perinteisestä kiinteistönvälityksestä.

– Emme myy itse kiinteistöjä tai asuntoja, vaan niiden asumisoikeuksia. Asumisoikeuksien myynti on myös siinä mielessä säännellympää, että me emme itse myöskään valitse asukasta. Asuntojen haku menee sen sijaan järjestysnumeron ja jonotustilanteen mukaan, Jaakkola kertoo.

Asuntosäätiö tarjoaa työnantajana kokonaisuutena hyvin monipuolisia työtehtäviä. Jaakkola tekee itse töitä yhdessä niin asiakaspalvelun, isännöinnin, rakennuttamisen, viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijoiden kanssa.

– Minulla itselläni on ainakin ollut aina sellainen olo, että voi kysyä, jos jokin mietityttää. Joku myös aina auttaa, Jaakkola kuvailee.

Hyvää asumista kaikille

Jaakkolalle itselleen oma koti on aina merkinnyt turvallisuutta ja pysyvyyttä. Hän onkin erityisen iloinen siitä, että pääsee työnsä kautta tarjoamaan sitä myös Asuntosäätiön asiakkaille.

– Minusta on tosi hieno juttu se, että emme Asuntosäätiöllä tavoittele voittoa. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme tarjota kaikille hyvää asumista ja oman kodin, Jaakkola hymyilee.