Siirry sisältöön

Uratarina: Jarno Leponen, projektipäällikkö

Uudisrakentamisen projektipäällikkö tekee merkityksellistä työtä viihtyisän asumisen eteen

Helsingin Kannelmäkeen on parhaillaan valmistumassa Asuntosäätiön rakennuttama kerrostaloyhtiö. Yhtiöön kuuluu yhteensä 24 asumisoikeusasuntoa. Projektipäällikkö Jarno Leponen vastaa projektista kokonaisuutena aina suunnittelusta toteutukseen. 

Kannelmäen kohteen asunnot ovat pääasiassa perheasuntoja, eli avaria kolmioita ja neliöitä. 

– Tässä erikoisuutena on, että tämä on KVR-kohde. Rakennusliike on itse suunnitellut tämän ja rakentaa kohteen itse loppuun asti. Tämä tulee meille ikään kuin avaimet käteen -valmiina, Leponen kertoo. 

Työllä konkreettinen vaikutus asumiseen

Uudisrakentamisen suhteen Asuntosäätiön tavoitteena on saada vuosittain rakenteille noin 400 uutta asuntoa. Leponen vastaa Asuntosäätiöllä nimenomaan uudiskohteiden rakennuttamisesta. 

– Työnkuvaani kuuluu paljon suunnittelun ohjausta ja yhteistyötä rakennusvalvonnan sekä muiden viranomaisten kanssa. Työni on paljon sitä, että yhteensovitan asioita ja selvitän ennen kaikkea mahdollisia ongelmakohtia, Leponen summaa. 

– Kyllä minua työssäni innostaa se, että pääsen ihan konkreettisesti vaikuttamaan siihen, miten ihmiset asuvat, millaisia asuntoja tulee ja millaisia asuinalueita syntyy. Asuntosäätiö pyrkii siihen, että asunnot ovat tilavia ja viihtyisiä sekä ympäristö sellainen, missä ihminen viihtyy hyvin, Leponen kuvailee.

”Täällä puhalletaan yhteen hiileen”

Leponen aloitti Asuntosäätiöllä vuonna 2021. Ennen aloittamistaan hänelle oli muodostunut mielikuva Asuntosäätiöstä työnantajana, joka pitää huolta työntekijöistään ja haluaa, että työntekijät viihtyvät työssään ja että heidän on helppo tehdä työtään. 

– Täytyy sanoa, että tämä mielikuva on pitänyt paikkansa. Olen ollut oikein tyytyväinen siihen, miten täällä asiat hoidetaan. Asuntosäätiöllä on hyvä henki – täällä puhalletaan yhteen hiileen, Leponen toteaa.