Siirry sisältöön

Uratarina: Anu Haantio, rakennuttaja-asiamies

Rakennuttaja-asiamiehenä hoidan asuntotuotannon hallinnollisia tehtäviä. Työhöni kuuluu tontin hankintaan, rahoitukseen, hallintoon ja markkinointiin liittyviä tehtäviä niin vapaarahoitteisten kuin valtion tukeman asuntotuotannon osalta.

Asuntosäätiön rakennuttaja-asiamies Anu Haantio

Työpäivät kuluvat pääosin toimistolla, mutta välillä käyn kokouksissa myös talon ulkopuolella tapaamassa rakennuskohteidemme korttelialueiden muita toimijoita. Noissa tilaisuuksissa käymme läpi muun muassa kiinteistöjä koskevia yhteisiä käyttöoikeuksia ja velvollisuuksia.

Rakennushankkeet kestävät vuosia ja teen tänä aikana tiivistä yhteistyötä Asuntosäätiön projektipäälliköiden, taloushallinnon ja asuntomyynnin kanssa. Oman talon ulkopuolella yhteistyökumppaneita ovat rakennusliikkeiden hallintopuoli, rahoitus- ja vakuutuslaitokset, viranomaistahot ja tärkeimpänä kaikesta asiakkaat eli tulevat asukkaat. Asiakkaita pääsen kohtaamaan lähinnä asunto-osakeyhtiöiden osakkeenostajien- ja hallinnonluovutuskokouksissa.

Yritän aina, jos mahdollista, päästä käymään myös rakennustyömailla. Viimeksi kävimme koko työporukan kanssa yhdessä tutustumassa Espoon Tapiolaan valmistuvaan puukerrostalokohteeseen, johon on tulossa korkotuettuja vuokra-asuntoja.

Rakennuttaja-asiamiehenä yritän antaa oman panokseni siihen, että rakennushanke on onnistunut, asiakkaat tyytyväisiä tiloihin ja että he viihtyvät niissä pitkään. Rakennusalalla tapahtuu koko ajan kehitystä, jota on mielenkiintoista seurata alan sisältä käsin. Työni on monipuolista ja itsenäistä, mutta ehdottomasti yhteispeliä. Saan tehdä töitä kivojen työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.