Siirry sisältöön

Uratarina: Timo Helvelahti, ylläpitopäällikkö

”Laadusta ei Asuntosäätiöllä tingitä”

Timo Helvelahti työskentelee Asuntosäätiöllä ylläpitopäällikkönä. Koko teknisen isännöinnin tiimin tärkeimpiä tehtäviä ovat kiinteistöjen ja asuntojen kunnossapito. Laadusta ei siis Asuntosäätiöllä tingitä, vaan erilaiset korjaushankkeet halutaan tehdä aina huolella alusta loppuun.

Helvelahti aloitti Asuntosäätiöllä kolmisen vuotta sitten teknisenä isännöitsijänä. Sen jälkeen hän eteni melko nopeasti ensin teknisen isännöinnin tiimin esimieheksi ja siitä nykyiseen rooliinsa ylläpitopäälliköksi. 

– Olen viihtynyt talossa todella hyvin. Olen päässyt kehittämään toimintaa ja vaikuttamaan itse siihen, miten asiat tulevat teknisen isännöinnin ja ylläpidon osalta tulevaisuudessa kehittymään, Helvelahti iloitsee. 

Tekninen isännöitsijä pitää huolta, että kiinteistöt pysyvät kunnossa

Osana työtään Helvelahti kiertää katsastamassa Asuntosäätiön kiinteistöjä määritelläkseen niiden korjaustarpeet siten, että asunnot ja koko kiinteistö pysyvät kunnossa myös jatkossa. 

– Se ei ole missään tapauksessa hätätilanne, jos tekninen isännöitsijä on kiinteistöllä, Helvelahti hymyilee. 

– Meidän tärkeimpiä tehtäviämme on pitää asunnot kunnossa. Sitä kautta saamme tyytyväisiä asukkaita. Tekninen isännöitsijä tilaa remontteja, valvoo korjaushankkeita ja tekee laadunvarmistusta Asuntosäätiön puolesta. Hän valvoo, että työ tulee oikeasti tehtyä hyvin. Laadusta ei Asuntosäätiöllä tingitä, vaan laatu on todella tärkeä asia. Miksi tehdä asioita kahteen kertaan, kun voi tehdä yhden kerran kunnolla, Helvelahti painottaa.

Asuntosäätiö tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittymiseen

Asuntosäätiön teknisen isännöinnin tiimin koko on tuplaantunut parin viimeisen vuoden aikana. Tarve uusille osaajille on myös tulevaisuudessa kasvava. 

– Tulemme jatkossakin tarvitsemaan hyviä tekijöitä teknisen isännöinnin tiimiin, niin teknisiä isännöitsijöitä kuin asuntomanagereitakin. Toimintamme on laajentunut todella paljon ja tulee jatkossakin laajenemaan, Helvelahti kertoo. 

– Odotamme, että Asuntosäätiölle hakeutuvalta tekniseltä isännöitsijältä löytyy alan koulutusta ja työkokemusta. Se voi olla rakennusalalta, talotekniikan parista tai LVISA-puolelta – ihan mistä vain kiinteistöihin liittyvältä alalta. Kehittyä voi aina ja siihen Asuntosäätiö kyllä tarjoaa rahkeet, hän summaa.