Siirry sisältöön

Näin teet asuntohakemuksen

1.      Valitse asumismuoto

Valitse ensin, haetko asumisoikeusasuntoa vai vuokra-asuntoa. Asuntosäätiöllä on asumisoikeusasuntoja yli 30 paikkakunnalla, ja vuokra-asuntoja Espoossa, Helsingissä, Siuntiossa, Vantaalla ja Tuusulassa. Toisinaan myynnissä on myös omistusasuntoja.

Jos olet hakemassa asumisoikeusasuntoa, suosittelemme hakemaan järjestysnumeron ennen hakemuksen täyttämistä.

2.      Hae asuntoja

Hae asuntoja kaupungin, kaupunginosan, postinumeron tai katuosoitteen perusteella. Voit rajata hakua muun muassa asunnon koon, talotyypin tai huonelukumäärän perusteella.

3.      Lisää haluamasi asunnot hakemukseen

Voit halutessasi järjestää hakutuloksia asunnon koon tai hinnan perusteella. Hakutuloksista näet sekä mahdolliset heti vapaat asunnot että hakutuloksiasi vastaavat talot, joissa ei ole juuri nyt vapaita asuntoja.

Talon sivulla voit tutustua kaikkiin kyseisen kohteen asuntoihin ja lisätä hakemuksellesi kaikki tietyn asuntotyypin asunnot (esimerkiksi kaikki kolmiot) tai valita erikseen vain tietyt asunnot. Hakemukselle kannattaa valita myös asuntoja, jotka eivät juuri nyt ole vapaana. Silloin olet mukana hakuprosessissa, kun asuntoja vapautuu tarjottavaksi.

Voit hakea asuntoja enintään kymmenestä eri kohteesta . Jos haet asuntoa uudiskohteesta, voit valita hakemukselle korkeintaan viisi asuntoa kyseisestä kohteesta.

4.      Täytä ja lähetä asuntohakemus

Tarkista, että hakemuksellasi on kaikki haluamasi asunnot ja täytä hakemukselle vähintään kaikki pakolliset tiedot.

Jos haet asumisoikeusasuntoa, lisää hakemukselle myös järjestysnumero. Hakemuksen voi täyttää ilman järjestysnumeroa ja ilmoittaa sen jälkikäteen myöhemmin hakemuksen muokkauksen kautta. Huomioithan, että ilman järjestysnumeroa emme voi tarjota asuntoa.

Jos haet vuokra-asuntoa tulo- tai varallisuusrajallisesta kohteesta, täytä hakemukselle tiedot myös toimeentuloon liittyvät tiedot. Lue lisää tulo- ja varallisuusrajoista.

Kun olet tarkistanut tietojen oikeellisuuden, lähetä hakemus. Saat tämän jälkeen sähköpostiisi koosteen hakemuksestasi. Asumisoikeusasuntojen kunnan järjestysnumerolla tehty hakemus on voimassa 31.12.2023 asti. Vuokra-asuntojen hakemus on voimassa 3 kuukautta.

Saat meiltä asuntotarjouksen, jos hakemasi asunto on vapaana tai vapautumassa. Asumisoikeusasuntojen haussa lähetämme tarjouksen pienimmillä järjestysnumeroilla hakeville, mikäli hakijoita on paljon.