Siirry sisältöön

Osallistu Kodin päivän neulontatalkoisiin

30.05.2024 Kotimaisema
Asuntosäätiön jokavuotisen Kotionnellisuus-tutkimuksen mukaan koti on suomalaisille terveyden ja läheisten rinnalla tärkein onnellisuuden lähde. Kodin päivää on vietetty vuodesta 2021 lähtien aina lokakuun toisena lauantaina, suomalaisten suosikkiviikonpäivänä.

Suomessa oli viime vuonna kuitenkin yli 3 400 koditonta (Aran asunnottomuusselvitys 2024), jotka eivät pääse nauttimaan oman kodin rauhasta ja turvasta. Asunnottomien yötä vietetään vuosittain aina Kodin päivän jälkeen, 17.10. Siksi tänä vuonna haluamme tehdä Kodin päivänä yhdessä hyvää!  

Asuntosäätiö järjestää kaikille avoimet neulontatalkoot, jossa neulotaan asunnottomille lämmikettä lapasten ja sukkien muodossa. Olemme suunnitelleet helpon neulekuosin, josta jokainen voi neuloa haluamansa luomuksen. Mutta mikäli kuosi tuntuu liian haastavalta, voit toki neuloa mieleiselläsi tavalla – kaikki neulokset lämmittävät vastaanottajaa. Tavoitteena on saada neulokset valmiiksi Kodin päivään mennessä, mutta lämmikkeitä voi neuloa marraskuun loppuun asti.

Neulosten jakelussa teemme yhteistyötä EHYT ry:n sekä A-klinikkasäätiön kanssa, jotka järjestävät Lahjoita lämpöä -kampanjan jälleen tänä syksynä. Voit toimittaa valmiit neulokset Lahjoita lämpöä -keräyspisteisiin, jotka julkaistaan maanantaina 2.9.2024 kampanjan verkkosivuilla. Keräyspisteitä on laajasti ympäri Suomea ja ne ovat auki lauantaihin 30.11.2024 saakka. Kaiken kokoiset neulokset otetaan ilolla vastaan, mutta tarvetta on erityisesti aikuisten koon lapasille ja villasukille.  

Tule tekemään yhdessä hyvää ja tartu puikkoihin! Haasta neuletalkoisiin mukaan ystäväsi, sukulaisesi tai vaikka naapurisi. Haasteeseen voikin osallistua vaikkapa koko naapuruston voimin! Järjestäkää esimerkiksi koko naapuruston yhteiset neulontatalkoot pihapiirissä aurinkoisessa säässä – samalla voitte vaihtaa kuulumiset sekä nauttia yhdessä virvokkeita.   

Ota kuva keskeneräisestä tai valmiista neuloksesta ja lähetä se meille sähköpostitse osoitteeseen viestinta@asuntosaatio.fi maanantaihin 7.10.2024 mennessä. Julkaisemme kuvia sekä verkkopalvelussamme että sosiaalisen median kanavissamme.   

Kodin päivän neulehaasteen aikana.

Pikaohje – näin osallistut neuletalkoisiin:

  1. Tutustu neulekuosin ohjeisiin. Jos ohje tuntuu haastavalta, voit neuloa mieleiselläsi muulla tavalla​. 
  1. Valitse, mitä haluat neuloa ja tartu puikkoihin​! Eniten tarvetta on aikuisten koon lapasille ja villasukille​.
  1. Ota kuva keskeneräisestä ja/tai valmiista neuloksesta ja lähetä se sähköpostitse osoitteeseen viestinta@asuntosaatio.fi ma 7.10.2024 mennessä. Hyödynnämme kuvia Kodin päivän ja neulontatalkoiden viestinnässä. 
  1. Vie neulos lähimpään keräyspisteeseen viimeistään la 30.11.2024 mennessä.​ Keräyspisteet julkaistaan ma 2.9.2024 .

Kodin päivän neulekuosi

Kodin päivän neulekuosin suunnittelusta vastasi Asuntosäätiön hallinnollinen isännöitsijä Natalia Luukkonen. Natalian suunnittelemassa kuosissa ideana on talon muoto, joka toistuu kuviossa. Natalia on intohimoinen neuloja, joka kertoo suunnitelleensa kuvion siten, että se on tarpeeksi helppo myös aloittelijoille. 

Natalia Luukkonen.
Asuntosäätiön hallinnollinen isännöitsijä Natalia Luukkonen.

Mikä Kodin päivä?

Koti on maailman tärkein paikka ja tärkeä onnellisuuden lähde – siksi koti ansaitsee oman päivän kalenteriin. Kodin päivää juhlistetaan vuosittain lokakuun toisena lauantaina. 

Kodin päivää voi viettää tekemällä itselle mieluisia asioita – omasta rauhasta nauttien tai vaikka naapurin kanssa kahvitellen.