Siirry sisältöön
Kesätyöntekijät 2023.
Kesätyöntekijät 2023.

Asuntosäätiö mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

27.03.2024

Asuntosäätiö on ensimmäistä kertaa mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille laadukkaita kesätyöpaikkoja sekä hyviä kesätyökokemuksia.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat vastuullisen työpaikan ja kesäduunin periaatteisiin, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta mahdollisimman hyvän sekä kesätyöntekijöille että työnantajalle. Näihin kuuluvat muuan muassa kattava perehdytys, hyvä esihenkilötyö, kehittymismahdollisuudet sekä kohtuullinen palkka.

”Meille on erittäin tärkeää, että työntekijämme voivat hyvin ja viihtyvät työyhteisössä. Haluamme tarjota työntekijöillemme turvallisen työympäristön, jossa he voivat kehittyä ja kokea tekevänsä merkityksellistä työtä. Samaa haluamme tarjota luonnollisesti myös kesätyöntekijöillemme”, kertoo Asuntosäätiön viestintä- ja henkilöstöjohtaja Johanna Otranen.

Ennätysmäärä kesätyöhakemuksia

Asuntosäätiölle palkataan tulevaksi kesäksi reilu kymmenkunta kesätyöntekijää. Siinä missä osa heistä on ollut jo aiempina kesinä Asuntosäätiöllä töissä, löydettiin uusia kesätyöntekijöitä alkuvuoden rekrytointikampanjan myötä. Kampanjassa hyödynnettiin Oikotien työpaikkailmoituksia sekä sisältömarkkinointia eri sosiaalisen median kanavissa.

”Saimme tänä vuonna ennätysmäärän kesätyöhakemuksia. Upeaa, että Asuntosäätiö kiinnostaa työnantajana. Tavoitteenamme on, että kesätyöntekijät viihtyvät meillä niin hyvin, että he hakevat meille töihin myös seuraavana vuonna. Parhaassa tapauksessa kesätyöntekijöistä kasvaa meille asumisen ammattilaisia vakinaisiksi työntekijöiksi”, Otranen sanoo.

Osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa toteutetaan vastuullisuustutkimus, jonka perusteella palkitaan vastuullisimman kesätyöpaikat. Kyselyssä vastaajat kertovat kesätyökokemuksistaan kattavasti aina hakuvaiheesta työn suorittamiseen.

”Olemme koko henkilöstö sitoutuneet siihen, että kaikki kesätyöntekijämme saavat parhaan mahdollisen työkokemuksen Asuntosäätiöllä”, kertoo Otranen.