Siirry sisältöön

Asuntosäätiön kaikki Espoon ja Kirkkonummen kiinteistöt lämpenevät päästöttömästi

05.07.2023

Kaikki Asuntosäätiön Espoon ja Kirkkonummen 123 asuinkiinteistöä lämpenevät nyt päästöttömällä kaukolämmöllä. Ilmastoystävällisen kaukolämmön käyttö edistää alueiden siirtymistä täysin hiilineutraalin kaukolämmön tuotantoon tämän vuosikymmenen aikana.

Asuntosäätiön Espoossa ja Kirkkonummella sijaitsevat asumisoikeus- ja vuokra-asuntokiinteistöt lämpenevät päästöttömällä kaukolämmöllä. Suurin osa Asuntosäätiön Espoon ja Kirkkonummen asuinkiinteistöistä on myös mukana kaukolämmön kulutusjoustossa, jossa lämpöä ohjataan kulutuspiikkien mukaan sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan. Lämmönohjaus tapahtuu asukkaiden huomaamatta ja asumismukavuudesta tinkimättä.

Yhteensä lähes kolmannes kaikista Asuntosäätiön kiinteistöissä käytetystä lämpöenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla. Asuntosäätiö on puolittanut kiinteistöjensä hiilidioksidipäästöt vuosien 2018–2020 aikana.

”Tavoitteenamme on saavuttaa kiinteistöjemme hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Päästöttömän kaukolämmön avulla hiilidioksidipäästömme vähenevät vuodessa Espoon ja Kirkkonummen kohteiden osalta jopa yli 5,1 miljoonaa kiloa, mikä vastaa reilun 500 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä”, kertoo Asuntosäätiön talotekniikkapäällikkö Hannu Honkanen.

Asuntosäätiön Espoon ja Kirkkonummen asuinkiinteistöt käyttävät Fortumin Eko-kaukolämpöä, joka tuotetaan kokonaan uusiutuvilla lämmönlähteillä ja hukkalämmöllä Espoossa. Espoo Clean Heat -hankkeessa Fortum ja Espoon kaupunki ovat sitoutuneet hiilineutraalin kaukolämmön tuotantoon Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämpöverkossa 2020-luvun aikana.