Siirry sisältöön

Espoon Tapiolaan valmistui uusia asumisoikeuskoteja

29.09.2022

Asuntosäätiön uudet asumisoikeusasunnot ovat valmistuneet Espoon Tapiolaan. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihin tällä viikolla.

Asuntosäätiö on rakennuttanut syntysijoilleen, Tapiolan Tuuliniittyyn, modernin asumisoikeuskohteen. Ekologiseen puurakentamiseen painottuva Tuuliniityn alue sijaitsee aivan Tapiolan keskustan tuntumassa.

Tuuliniitty 11:een rakennetussa 4–5 kerroksisessa talossa on 44 asumisoikeusasuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen tilaviin perheasuntoihin. Ylimmissä kerroksissa on myös korkeita, kaksikerroksisia ja parvellisia huoneistoja. Kaikissa asunnoissa on ranskalaiset ja/tai lasitetut parvekkeet sekä osassa katetut terassit pikkupihoineen.

Tuuliniitty 11:n rakennuksen ulkoseinät sekä parvekkeiden ja terassien umpiseinät on puuverhoiltu. Ainutlaatuista on asukkaiden yhteinen, kahden löylyhuoneen pihasauna. Talon yhteistiloihin kuuluvat lisäksi ulkoiluvälinevarastot, pesu- ja kuivaushuoneet sekä kerhohuone. Korttelin yhteispihan alle rakennettavassa yhteisessä pysäköintihallissa on lämmityspistokkein varustettuja autopaikkoja sekä mahdollisuus sähköauton lataamiseen.

Kohteen rakentajana on toiminut TNRak Oy, ja suunnittelusta on vastannut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

Tapiolan Tuuliniityn alueelle valmistuu uusia koteja yhteensä noin 500 asukkaalle. Asuntosäätiöllä on alueella juuri valmistuneen asumisoikeuskohteen lisäksi vuonna 2020 valmistunut puurakenteinen vuokra-asuntokohde.