Siirry sisältöön

Kodin päivää vietetään lauantaina 8.10.

06.10.2022

Suomessa vietetään lauantaina 8.10. vuosittaista Kodin päivää. Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksen mukaan kodilla on keskeinen vaikutus suomalaisten onnellisuuteen.

Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksessa selvitettiin toista kertaa suomalaisten onnellisuuden tilaa ja kodin merkitystä siinä. Koti nostettiin toiseksi tärkeimmäksi onnellisuuden lähteeksi heti terveyden jälkeen.

”Kodin vaikutus suomalaisten onnellisuudelle on merkittävä, ja koti onkin korvaamattoman tärkeä turvasatama myös epävarmoina aikoina. Koti ansaitseekin oman juhlapäivänsä”, kertoo Asuntosäätiön viestintä- ja markkinointijohtaja Johanna Otranen.

Kodin päivää voi viettää kotoilemalla itselleen mieluisalla tavalla.

”Kotionnellisuus-tutkimuksemme mukaan lauantai on suomalaisten suosikkipäivä. Lauantaina tyypillisesti vietämme myös eniten aikaa kotona, joten Kodin päivää on luontevaa viettää juuri lauantaina. Kodin päivää voi viettää ihan vain omasta rauhasta nauttien tai vaikka naapurin kanssa kahvitellen”, Johanna Otranen sanoo.

Asuntosäätiö kutsuu kaikki jakamaan Kodin päivän tunnelmia somessa tunnuksella #kodinpäivä.

Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksessa selvitettiin toista kertaa suomalaisten onnellisuuden lähteitä ja erityisesti kodin merkitystä onnellisuuteen. Elokuussa 2022 tehtyyn väestökattavaan tutkimukseen osallistui 1 068 vastaajaa, jotka edustavat 18–69-vuotiaita suomalaisia.

Lisää tutkimustuloksia osoitteessa asuntosaatio.fi/kotionnellisuus