Siirry sisältöön
Kuva 4

Suvelan uudiskortteleille HURRAA! -palkinto

10.02.2023

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta palkitsi perjantaina 10.2. Suvelassa sijaitsevan Kirstinharjun uudiskorttelit HURRAA! -palkinnolla yhdessä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen kanssa. Tunnustus myönnetään erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle, ja se jaettiin nyt yhdeksännen kerran.

Suvelassa sijaitsevaa Kirstinharjun kahta uudiskorttelia voi hyvällä syyllä nimittää Espoon uusimmaksi väripilkuksi, sillä sen erikorkuiset harjakattoiset asuinkerrostalot ilahduttavat erityisesti rohkeilla väreillään ja siten lähialueesta erottuvalla ilmeellään.

Syksyllä 2022 valmistuneiden kortteleiden uudistaminen alkoi syksyllä 2017, kun Suvelan Onni -nimeä kantanut kaavahanke vahvistettiin. Kirstinharjuun 1970-luvun alussa rakennettu neljän vuokra-asuntokerrostalon kortteli purettiin vaiheittain ja rakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 2020.

Vanhojen lamellitalojen tilalle rakennettiin 14 pistetaloa, ja samalla asumismuotojen kirjo monipuolistui. Asuntosäätiö rakennutti toiseen kortteliin 68 asumisoikeusasuntoa ja samaan kortteliin valmistui myös Espoon Asuntojen 215 vuokra-asuntoa sekä NAL Asuntojen 59 nuorisoasuntoa. Toiseen kortteliin valmistui Avaran 179 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa.

”Asuntosäätiöllä on ollut ilo olla mukana kehittämässä Suvelan Kirstinharjua. Asuinalue uudistui viihtyisäksi ja monipuolisemmaksi. Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme kohtuuhintaisia ja kestäviä koteja, mutta myös yhteisöllisyyttä. Tämä toteutuu erinomaisesti Kirstinharjun uudiskorttelissa, jossa asukkaat tapaavat yhteisellä piha-alueella ja oleskeluterassilla”, kertoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

”Kirstinharjun kortteli on Espoon Asunnoille paitsi laajuudeltaan, myös investointiarvoltaan suurin kiinteistökehitysprojekti tähän mennessä. Vastasimme ennen uudiskohteiden rakentamista alueen kehittämisestä rakentamiskelpoiseksi eli uudiskortteleiden vaiheistussuunnitelmasta, vanhojen rakennusten purusta ja uusien rakentamiskelpoisten tonttien muodostuksesta”, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

”Suvelassa yhdistyvät loistavasti laadukkaan asumisen edellytykset nuorille. Julkinen liikenne toimii hyvin, ja olemassa oleva palveluverkosto mahdollistaa sujuvan arjen Kirstinharjun huipulla. On ollut ilo olla mukana kehittämässä aluetta asukkaille”, toteaa NAL Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Samuli Killström.