01.04.2021

Asuntosäätiö rakennuttaa uudiskohteen keskuskeittiöllä

ruokapöytä
Uskomme, että koti ei ole vain yhtä kuin viihtyisät neliöt ja toimiva pohjaratkaisu, vaan että siihen kuuluvat yhtä lailla niin oma pihapiiri kuin naapurusto - ja hyvä ruoka.

1920-luvulla, jolloin yhä useampi äiti siirtyi työelämään, kaupungeissa yleistyivät kerrostalot, joiden keskuskeittiöstä asukkaat saattoivat tilata valmiin aterian kotiinsa. Nyt kun väestö ikääntyy ja yhä useamman työ on siirtynyt kotoa käsin tehtäväksi, on aika hyödyntää sata vuotta sitten tutuksi tullutta konseptia. Uudiskohteemme tulevat asukkaat voivat halutessaan tilata aterian talon keskuskeittiöstä sekä saada ateriansa suoraan kotiinsa ruokahissillä.

Palvelu on myös naapuruston käytettävissä, jolloin ateriat asetetaan pantillisissa kierrätysrasioissa kauppakeskuksista tuttuihin postiautomaatteihin, jotka tosin tilauksesta riippuen pitävät aterian joko viileänä tai lämpimänä. Myös asukkaat voivat hyödyntää automaattia halutessaan.

Tilaukset tehdään ensisijaisesti digitaalisesti, jolloin esimerkiksi tilaus ja maksu onnistuvat tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Kunkin viikon ruokalista vaihtoehtoineen sekä erikseen tilattavat tuotteet julkaistaan talon ilmoitustaulun lisäksi sähköisissä kanavissa. Keskuskeittiö huomioi kaikki ton-ruokavaliot – kuten gluteenittoman, lihattoman ja maidottoman – mautonta lukuun ottamatta. Lisäksi keskuskeittiö panostaa lähiruokaan perustamalla katolle hyötypuutarhan ja mehiläistarhan. Tulevaisuutta silmällä pitäen katolle on tehty alustava varaus myös talokohtaiselle sirkkafarmille.

Keskuskeittiön toimintamalli soveltuu hyvin koronavirusepidemian keskelle, sillä keskuskeittiön palvelut on helppo toteuttaa kaikki turvallisuustekijät huomioiden. Toivomme kuitenkin, että uudiskohteen valmistuttua asukkaat voisivat viettää yhteisiä hetkiä esimerkiksi keskuskeittiön viereisessä salissa, jota asukkaat voivat halutessaan varata myös yksityistilaisuuksia varten. Keskuskeittiössä on tarkoitus järjestää myös viikonloppuihin sijoittuvia kokkikursseja.


Tämä kirjoitus oli näin huhtikuun ensimmäisenä päivänä APRILLIA!