Miten vuokraus toimii?

Asuntosäätiön kaikki vuokrasopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia, kalenterikuukauden irtisanomisajalla. Asuntosäätiön vapautuvat vuokra-asunnot löytyvät Vuokraovesta, Oikotieltä sekä Asuntosäätiön omilla www-sivuilta. Helpoimmin asunnon saa täyttämällä vuokra-asuntohakemuksen valmiiksi www-sivujen kautta. Vuokra-asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Hakemukset käsitellään päivittäin ja asuntoja tarjotaan puhelimitse tai sähköpostilla. Asuntoa tarjotaan yhdelle hakijalle kerrallaan ja sovitaan hänen kanssaan yksityisestä näytöstä.

Vuokrasopimus allekirjoitetaan Asuntosäätiön toimistolla Espoon Tapiolassa tai käyttämällä sähköistä allekirjoitusta. Sopimuksen teon yhteydessä vuokralaiselle annetaan kuukauden vuokravakuuslasku sekä vuokranmaksun tilisiirtolomakkeet. Palautamme kuukauden vuokravakuuden vuokrasuhteen päättyessä edellyttäen, että maksusaatavia ei ole, huoneisto on siivottu ja moitteettomassa kunnossa.

Vuokralainen on velvollinen tekemään huoneistoon sähkösopimuksen ja ottamaan kotivakuutuksen ennen muuttoa. Sopimuksen teon yhteydessä sovimme tarkemmin asunnon avainten luovuttamisen ajankohdasta ja paikasta.

Asunnossa on yhden kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanominen tulee toimittaa Asuntosäätiöön kirjallisesti joko postitse tai sähköpostin liitteenä. Mikäli sopimus on kahden henkilön nimissä, on molempien allekirjoitettava irtisanomisilmoitus. Irtisanomisilmoituksen vastaanottamisen jälkeen lähetämme vuokralaiselle ohjeet asioista, jotka tulee ottaa huomioon asunnosta pois muutettaessa. 

Plussat

  • Helppo muuttaa esimerkiksi työn perässä.
  • Asunnon saa nopeasti, parhaimmillaan saman päivän aikana.
  • Kotieläimet sallittuja.
  • Ei kahden asunnon loukkua.
  • Ei pankkilainaa.
  • Asuntoa voi vaihtaa helposti esim. perhetilanteen mukaan.

Vapaarahoitteiset ja korkotuetut asunnot

Vapaarahoitteiset

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa ei ole varallisuusrajoja, joten ne sopivat kaikille. Vuokraamme vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja myös yrityksille työsuhdeasunnoiksi. 

Korkotuetut

Korkotuetut asunnot sijaitsevat Espoon Leppävaarassa, Saunalahdessa ja Tapiolassa, Tuusulan Klaavonkalliossa sekä Vantaan Keimolanmäessä, Leinelässä  ja Ulrikanpuistossa. Valtion tukemissa korkotuetuissa vuokra-asunnoissa asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Valintaperusteena vaikuttavat hakijan varallisuus, asunnontarve ja tulot. Mikäli haet asuntoja korkotuetusta kohteesta, tulee sinun antaa pyydettäessä selvitys em. seikoista.

Varallisuutena otetaan huomioon hakuhetken varallisuus, joka arvostetaan käypään arvoon eli todennäköiseen myyntihintaan. Varallisuudesta vähennetään hakijaruokakunnan yhteenlasketut velat. Varallisuutta ovat esim. hakijan omistama kiinteistö tai osakehuoneisto. Näistä tulee toimittaa luotettava arvio hakemuksen liitteeksi. Arvion voi pyytää esim. kiinteistönvälittäjältä, isännöitsijältä tai rakennustarkastajalta. Pörssissä noteeratuista osakkeista sekä rahastoista otetaan huomioon hakuhetkellä noteerattu arvo.

Apua vuokra-asunnon etsintään

Tarvitsetko apua vuokra-asunnon etsintään tai haluatko lisätietoja sinua kiinnostavasta kohteesta? Ota yhteyttä Asuntosäätiön myyntineuvottelijoihin, jotka auttavat sinua mielellään kaikissa asunnon vuokrausta koskevissa kysymyksissä.


Merja Ruuska

etunimi.sukunimi@asuntosaatio.fi
020 161 2475