Miten vuokraus toimii?

Asuntosäätiön kaikki vuokrasopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia, kalenterikuukauden irtisanomisajalla. Asuntosäätiön vapautuvat vuokra-asunnot löytyvät Vuokraovesta, Oikotieltä sekä Asuntosäätiön omilla www-sivuilta. Helpoimmin asunnon saa täyttämällä vuokra-asuntohakemuksen valmiiksi www-sivujen kautta. Vuokra-asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Hakemukset käsitellään päivittäin ja asuntoja tarjotaan puhelimitse tai sähköpostilla. Asuntoa tarjotaan yhdelle hakijalle kerrallaan ja sovitaan hänen kanssaan yksityisestä näytöstä.

Vuokrasopimus allekirjoitetaan Asuntosäätiön toimistolla Espoon Tapiolassa tai käyttämällä sähköistä allekirjoitusta. Sopimuksen teon yhteydessä vuokralaiselle annetaan kuukauden vuokravakuuslasku sekä vuokranmaksun tilisiirtolomakkeet. Palautamme kuukauden vuokravakuuden vuokrasuhteen päättyessä edellyttäen, että maksusaatavia ei ole, huoneisto on siivottu ja moitteettomassa kunnossa.

Vuokralainen on velvollinen tekemään huoneistoon sähkösopimuksen ja ottamaan kotivakuutuksen ennen muuttoa. Sopimuksen teon yhteydessä sovimme tarkemmin asunnon avainten luovuttamisen ajankohdasta ja paikasta.

Asunnossa on yhden kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanominen tulee toimittaa Asuntosäätiöön kirjallisesti joko postitse tai sähköpostin liitteenä. Mikäli sopimus on kahden henkilön nimissä, on molempien allekirjoitettava irtisanomisilmoitus. Irtisanomisilmoituksen vastaanottamisen jälkeen lähetämme vuokralaiselle ohjeet asioista, jotka tulee ottaa huomioon asunnosta pois muutettaessa. 

Plussat

  • Helppo muuttaa esimerkiksi työn perässä.
  • Asunnon saa nopeasti, parhaimmillaan saman päivän aikana.
  • Kotieläimet sallittuja.
  • Ei kahden asunnon loukkua.
  • Ei pankkilainaa.
  • Asuntoa voi vaihtaa helposti esim. perhetilanteen mukaan.

Vapaarahoitteiset, varallisuusrajalliset ja tulorajalliset vuokra-asunnot

Asuntosäätiöllä on sekä varallisuusrajallisia, tulorajallisia että vapaarahoitteisia vuokrakoteja. 

Vapaarahoitteiset

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa ei ole varallisuusrajoja, joten ne sopivat kaikille. Vuokraamme vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja myös yrityksille työsuhdeasunnoiksi. 

Korkotuetut, varallisuusrajalliset

Korkotuetut asunnot, joissa on varallisuusrajat, sijaitsevat Espoon Leppävaarassa, Saunalahdessa ja Tapiolassa, Tuusulan Klaavonkalliossa sekä Vantaan Keimolanmäessä, Leinelässä  ja Ulrikanpuistossa. 

Jos asuntoon on varallisuusraja, asukasvalinta perustuu tarveharkintaan ja hakijan varallisuuteen. Tarveharkinta tarkoittaa hakijan asunnon tarpeen ja varallisuuden huomioimista asukasvalinnassa. Etusijalla ovat kiireellisessä asunnon tarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.  Lue lisää varallisuusrajoista  >

Korkotuetut, tulorajalliset

Espoon Suurpeltoon, keskeiselle paikalle nousee uusi kerrostalokohteemme Henttaan puistokatu 18 A-C, johon valmistuu 61 viihtyisää tulorajallista vuokrakotia syksyllä 2021. Lisätietoja kohteesta ja vuokrauksen alkamisesta on tulossa kesäkuun alussa 2021. 

Tulorajallisissa vuokrakodeissa asukasvalinta perustuu hakijan tuloihin. Tutustu tulorajoihin >

Apua vuokra-asunnon etsintään

Tarvitsetko apua vuokra-asunnon etsintään tai haluatko lisätietoja sinua kiinnostavasta kohteesta? Ota yhteyttä Asuntosäätiön myyntineuvottelijoihin, jotka auttavat sinua mielellään kaikissa asunnon vuokrausta koskevissa kysymyksissä.


Jero Heino

etunimi.sukunimi@asuntosaatio.fi
040 662 6045