Siirry sisältöön

Mielekästä asumista jo 20 vuoden ajan

16.06.2021 Kotimaisema
Leena Kiukas-Tammisto ja hänen miehensä ovat olleet Asuntosäätiön asukkaina kohta jo 20 vuoden ajan. Jo kahdessa eri Asuntosäätiön rivitaloasunnossa Helsingissä asunut pariskunta on maaliskuussa 2022 muuttamassa jälleen uuteen, Sompasaareen valmistuvaan kerrostaloasuntoon.

Elettiin vuotta 2004, kun Leena ja hänen miehensä muuttivat ensimmäistä kertaa Asuntosäätiön asuntoon. Ennen heitä Leenan vanhemmat olivat muuttaneet samalle alueelle.

– Tämä on tällainen kahdeksan paritalon alue. Paljon on vihreää ja metsä lähellä. Ratkaisu Asuntosäätiön asuntoon muuttamisesta tuntui silloin vuonna 2004 ihan oikealta valinnalta. Emme siinä vaiheessa halunneet ottaa niin isoa lainaa mitä omistusasuntoon olisi tarvinnut. Ostimme sen sijaan asumisoikeusasunnon ja se oli ihan oikea päätös. Samalla linjalla ollaan edelleen, Leena muistelee.

Kaksi kotia samasta naapurustosta

Leena ja hänen miehensä muuttivat ensin Leenan vanhempien naapuriin. He ehtivät asua naapureina hyvän tovin, kunnes vanhemmat sitten muuttivat pois. Asumisoikeusasunto on sikäli verrattavissa omistusasuntoon, että asumisoikeuden voi antaa perinnöksi. Kun vanhempien asunto jäi tyhjäksi ja pariskunta peri asunnon asumisoikeuden, päättivät he muuttaa siihen. 

– Saimme tämän kaksion vanhemmiltani. Olemme asuneet tässä asunnossa pian kuusi
vuotta, Leena kertoo.

Uusi asunto Sompasaaren kaupunkimiljööstä

Keväällä 2022 on edessä jälleen muutto. Asuntosäätiö rakentaa parhaillaan Sompasaareen uutta kerrostalokohdetta, josta Leena ja hänen miehensä ovat varanneet itselleen asunnon. Nykyisen kodin vehreä ympäristö vaihtuu samalla urbaanimpaan kaupunkimiljööseen.

– Sinne ei tule omaa pihaa, mutta meille tulee valtava parveke. Huomaan jo nyt rupeavani vähän miettimään, että miten asuntoa voisi sisustaa ja laittaa. Olemme saaneet valita esimerkiksi käytettävät kaakelit, lattiat ja kaapit. Se on sellainen etu, mistä tulee hyvä fiilis, Leena hymyilee.