Siirry sisältöön
Asuntosäätiön asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö puheenjohtajatapaamisessa

Asukastoimikuntien puheenjohtajatapaamisissa valittiin edustajat Asofoorumiin

09.11.2022 Kotimaisema Kirjoittaja Tanja Oksa
Asuntosäätiön vuosittaiset puheenjohtajatapaamiset järjestettiin lokakuussa ympäri Suomea. Tilaisuuksissa asukastoimikuntien puheenjohtajat keskustelivat ajankohtaisista asioista ja äänestivät edustajat asukkaiden yhteistyöelimeen Asofoorumiin.

”Tänä vuonna tapaamisia järjestettiin yhteensä 18, ja niihin osallistui yli 200 asukasta. Olen iloinen siitä, että niin moni osallistui tapaamisiin. Se on osoitus siitä, että Asuntosäätiön asukkaat ovat kiinnostuneita asuinyhteisöstään ja sen kehittämisestä, kertoo Asuntosäätiön asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö.

Asuntosäätiö on järjestänyt puheenjohtajatapaamisia 1990-luvun puolesta välistä lähtien. Tilaisuuksien tavoitteena on alueellisten asioiden kehittäminen ja yhteistyön lisääminen. Tänä vuonna tapaamisissa äänestettiin myös ensimmäistä kertaa jäsenet uuteen Asofoorumiin.

”Uuden asumisoikeuslain myötä asukkaiden ja asumisoikeusyhteisön välinen yhteistyöelin tuli pakolliseksi kaikille toimijoille. Asuntosäätiö on ollut tässä mielessä edelläkävijä, meillä Asofoorumi on järjestetty jo usean vuosikymmenen ajan. Lakiuudistuksen myötä Asofoorumia kuitenkin uudistetaan ja jatkossa se osallistuu aiempaa enemmän asumisoikeusasukkaiden asumisen kehittämiseen yhteistyössä Asuntosäätiön kanssa”, Kivistö sanoo.

Asofoorumiin jäsenehdokkaiksi ilmoittautui ennakkoon 53 puheenjohtajaa, joista 18 valittiin edustamaan omaa aluettaan puheenjohtajatapaamisissa järjestettyjen äänestysten tuloksena. Valtakunnallinen Asofoorumi kokoontuu jatkossa keskimäärin viisi kertaa vuodessa kehittämään asumista yhdessä Asuntosäätiön kanssa.

Yhteisöllisyys puheenjohtajatapaamisten keskiössä

Vierailimme Helsingissä 20. lokakuuta järjestetyssä puheenjohtajatapaamisessa, jonne osallistui kymmenen puheenjohtajaa pääkaupunkiseudulta sekä kohteiden isännöitsijät ja asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö. Tapaaminen eteni hyvässä hengessä Kivistön johdolla. Ajankohtaisten asioiden jälkeen keskustelu jatkui vilkkaana illallisen äärellä. Puheenjohtajat pääsivät tutustumaan toisiinsa ja kokemukset peruskorjausremonteista kiinnostivat etenkin asukkaita, joiden taloon remontti on vasta tulossa.

Illan aikana Kivistö kertoi asukashallinnon kehityksestä sekä uudistuneesta Asofoorumista. Päätöskahvien aikana keskustelu kääntyi ajankohtaisiin energiansäästövinkkeihin. Isännöitsijöiltä kysyttiin etenkin Leanheat-lämmönsäätöjärjestelmästä ja sen tuomista säästöistä.

Lopuksi Asofoorumin kaksi jäsenehdokasta saivat puheenvuorot, minkä jälkeen puheenjohtajat äänestivät mielestään sopivinta ehdokasta edustajaksi Asofoorumiin. Eniten ääniä sai Mirva Lavonen.

Kotiinlähdön hetkellä osallistujat kiittivät toisiaan onnistuneesta, hyödyllisestä sekä lämminhenkisestä tilaisuudesta.

”Tapaamisissa parasta on yhteinen keskustelu sen sijaan, että minä pitäisin yksinpuheluna kalvosulkeisia kuuntelijoille. Keskusteluissa jaetaan vinkkejä asumiseen ja yhdessä tekemiseen sekä ratkotaan yhdessä asumisen pulmia. Näin talotason yhteisöllisyys laajenee alueelliseksi ja lopulta jopa valtakunnalliseksi yhteistyöksi”, Kivistö iloitsee lopuksi.