Siirry sisältöön
Tytöt sohvalla katsomalla Ipadia.

DNA:n kesävinkit: viihdy kotona sekä reissussa

30.06.2023 Kotimaisema Kuvat DNA
Kesäloma on monelle vuoden kohokohta ja parasta aikaa viihtyä kotona, ulkona tai reissussa. DNA:n vinkkien avulla otat ilon irti nettiyhteydestä ja varmistat viihtymisen niin kotisohvalla kuin tien päälläkin.

Kaikkien asokotien vastikkeeseen ja suurimpaan osaan vuokrakotien vuokraan sisältyy joko DNA:n tai Elisan 25 M/bits laajakaistayhteys.

Jos et tiedä oman talosi operaattoria, voit tarkistaa tiedon Kotikulmasta tai kirjoittamalla kotikatusi asuntohaun hakukenttään. Tieto löytyy rakennuksen tiedoista.

Kesä kotona

Nopealla netillä varmistat rentoutumisen kotona. Suomen kesään kuuluu sadepäivät, jolloin voi hyvällä omalla tunnolla pistää pitkäkseen ja ottaa rennosti. Rentoutumisen takaa hyvä kirja – äänikirja tai perinteinen – tai vaikka mukaansatempaava TV-sarja. Jos käytät suoratoistopalveluita, varmistat katselun sujuvuuden, kun netissäsi on tarpeeksi nopeutta.

Tarvittaessa voit tilata DNA:lta nopeamman liittymän Asuntosäätiön asukkaan etuhintaan. 

Videopuhelu kaverille tai mummolaan. Videopuhelu tuo läheiset luoksesi lomalla, vaikka välimatka olisi pitkäkin. Nopea kodin netti takaa, että myös kotisi WiFi-yhteys on vakaa. Kun WiFi on vakaa, voit tehdä videopuheluita huoletta, yhteys on pätkimätön ja kuvanlaatu hyvä.

Yhteisiä satuhetkiä koko perheelle. Kiinnostaisiko vaihtoehtoinen tekeminen YouTubelle ja suoratoistopalvelulle? DNA:n ja SOS-Lapsikylän yhdessä julkaisema Satuillaan-kokoelma tarjoaa suomenkielisiä, ääneen luettuja satuja ihan ilmaiseksi. Palvelusta löydät klassikot kuten Pinokkio ja Ruma ankanpoikanen – sekä liudan ihan uusia satuja. Kuuntele tai lue sadut osoitteesta dna.fi/satuillaan.

Kesä reissussa

Viihtymistä autossa, junassa tai mökillä. Matka kuin matka sujuu sutjakkaammin, jos matkaajilla on tekemistä.Jos käytät suoratoisto- tai äänikirjapalveluita, muista ladata äänikirjoja, sarjoja tai lastenohjelmia valmiiksi laitteillesi. Tällöin ei haittaa, vaikka ajomatka on pitkä tai olet mökillä saaressa, jossa ei ole nettiä. Viihdettä löytyy valmiiksi ladattuna.

Virtaa mukana, vaikka ei olisi töpseliä. Varavirtalähde pelastaa tabletin tai puhelimen akun loppumiselta keskellä metsääkin. Varavirtalähteitä voi ostaa suurimmasta osasta elektroniikka- ja päivittäistavarakauppoja ja se mahtuu esimerkiksi repun etutaskuun. Muista myös ladata laitteesi ennen lähtöä.

Myös kodin sähkölaitteet tarvitsevat lomaa! Kun lähdet reissuun, on turvallista napsaista ainakin osasta kodin sähkölaitteista sähköt pois seinästä. Tähän listaan lukeutuu mm. televisio, tietokone ja WiFi-modeemi.