Siirry sisältöön

Jouluinen haukahdus ystävät!

05.12.2022 Kotimaisema
Joulu tulla tassuttaa, ja tonttutriomme on siitä täpinöissään! Asustamme asokodissa Vantaan Mantelipolulla ja haluamme kertoa sinulle vähän joulunvietostamme. Toivottavasti se virittää sinut juhlan tunnelmaan.

Joulunodotuksemme alkaa perinteisistä pipari- ja joulutorttutalkoista. Me pyörimme leipureiden jaloissa ja valvomme laatua nuuhkimalla ihania tuoksuja uunin edessä.

Aattoaamuna herkuttelemme riisipuurolla. Illalla saamme maistiaiset joulupöydästä: nokareen porkkana- ja lanttulaatikkoa sekä palasen kinkkua. Ne tarjoillaan nimikkoruokakuppeihimme. Värisemme innostuksesta ja tamppaamme tassuillamme lattiaa, kun odotamme ateriaa. Jälkiruoaksi nautimme pienet palat superherkkuamme tahkojuustoa ja kypsää päärynää.

Pukki muistaa meitä joka vuosi. Pehmeät paketit ovat meille mieluisia. Avaamisessa tarvitsemme ihmistemme Jaanan ja Tapion apua. Me villakoirat emme ole repimistä rakastavaa rotua. Paketeista kääriytyy usein esiin pehmoleluja. Kolmikkomme vanhin, jo 11 joulua nähnyt Rellu-herrakin aivan riehaantuu leikkimään. Meitä lahjotaan myös herkkupaloilla. Seuraamme silmä kovana vierestä, kun ihmiset avaavat omia pakettejaan. Mitä suurempia ne ovat, sitä enemmän tohkeissamme olemme.  

Tykkäämme jouluvieraista. Tänä vuonna Jaanan ja Tapion poika lapsineen tulee aattona kylään. Oikein jo odotamme sitä. Lapset jaksavat leikkiä kanssamme loputtomiin!  

Aattoillan päätteeksi käperrymme yhdessä yöpuulle: Ruuti hakeutuu lempipaikkaansa Jaanan ja Tapion väliin, Rellu sängyn jalkopäähän ja Hippu peittojen päälle. On ihanaa nukahtaa, kun massu on täynnä ja ympärillä rakkaat ihmiset.

HAUskaa joulua jokaiseen kotiin,
toivovat Rellu, Ruuti ja Hippu