Siirry sisältöön
Kissat Nyyrikki ja Pyllerö poseeraavat.

Koti, joka saa kehräämään – Tervetuloa kissojen kotiin!

11.04.2023 Kotimaisema Kirjoittaja Annika Holmsten Kuvat Riina Peuhu
Kissat Nyyrikki (vas.) ja Pyllerö asuvat asokodissa Tampereella. Nyt topakka Pyllerö-tyttö kertoo, miten elämä soljuu Nyyrikki-kollin kanssa.

”Muutimme Nyyrikin kanssa tänne Dunckerinkadulle muutama vuosi sitten. Kissa vieköön, että viihdymme hyvin! Nyyrikki tuli taloon Kisu ry:n turvakodista. Hän on kovia kokenut kolli, jolle oma rauha ja turvallisuus ovat hyvin tärkeitä. Hän vetäytyy herkästi loikoilemaan lempipaikkaansa palvelijamme Heidin sänkyyn.

Minä taas olen maalaistyttö Punkalaitumelta. Sain hyvät eväät elämään ja suhtaudun maailmaan luottavaisesti. Yksityisyys on silti minullekin tärkeää.  Sauna on reviiriäni. Tykkään myös, kun saan kaivautua patjan tai lakanoiden alle. Noh, meillä kaikilla on omat kummallisuutemme.

Siinä missä Nyyrikki on aranpuoleinen, minä olen jöötä pitävä justiina. Vaikka olemme luonteiltamme erilaisia, tulemme hyvin juttuun. Syömme sopuisasti samoista kupeista: minun lempiruokaani on kanafilee ja Nyyrikin keitetty sei.

Ulkoilin valjaissa, kun vielä asuimme entisessä kodissamme. Mutta täällä Atalassa liikenteen melu  on aika kovaa, ja se vähän pelottaa. Nyyrikille ei taitaisi saada valjaita päällekään.

Olemme aika lailla täysiverisiä sisäkissoja. Mutta kun ilmat sallivat, vetäydymme kesähuvilallemme. Suuri lasitettu parveke on suosikkipaikkamme. Nautimme lämmöstä ja seurailemme pörriäisiä sekä etenkin lintuja. Minä olen todellinen auringonpalvoja, rakastan paahdetta!

Heidi sanoo, että vaikka emme ole sylissä kiehnääjiä, tuomme paljon iloa. Hän ei osaa enää kuvitellakaan elämää ilman meitä. Onkin ihan oikein, että hän on perustanut meille Instagram-tilin. Sinäkin voit seurata elämäämme: @nyyrikkipyllero.”