Siirry sisältöön

Näin puhdistat lattiakaivon

24.01.2023 Kotimaisema Kirjoittaja Soni Koli
Lattiakaivon puhdistaminen on keskeinen osa kylpyhuonetilojen puhtautta ja ylläpitoa. Lattiakaivon siistiminen onnistuukin kätevästi esimerkiksi kylpyhuoneen lattian pesemisen yhteydessä.

Lattiakaivon puhdistaminen on tärkeää lattiakaivon tukkeutumisen estämiseksi. Likaa täynnä oleva lattiakaivo on myös kasvualusta erilaisille homeille ja mikrobeille.

Lattiakaivo olisi hyvä puhdistaa 3–4 kertaa vuodessa, ja sen puhdistaminen ylläpitää kylpy- ja pesuhuonetilojen käytön mukavuutta.

Toimi näin!

  1. Nosta lattiakaivon ritilä pois paikaltaan, ja poista siinä olevat irtonaiset roskat ja hiukset esimerkiksi talouspaperilla. Muista myös suojahanskojen käyttö.
  2. Laske lattiakaivoon puhdasta vettä, ja suihkuta kaivoon astianpesuainetta tai yleispuhdistusainetta.
  3. Pese lattiakaivon ritilä kummaltakin puolelta ja harjaa lattiakaivo puhtaaksi esimerkiksi vanhalla tiskiharjalla. Puhdista myös lattiakaivosta mahdollisesti löytyvä suutin.
  4. Laske lattiakaivoon puhdasta vettä ja huuhtele.
  5. Voit käyttää lattiakaivossasi myös erikseen kiinnitettävää irrotettavaa suodatinta. Mikäli käytät suodatinta, muista vaihtaa se tarpeeksi usein.

Vinkki: Halutessasi voit käyttää myös etikkaa ja ruokasoodaa lattiakaivon ekologisempaan puhdistukseen. Kaada lattiakaivoon ½ -1 dl ruokasoodaa ja 1–2 dl väkiviinaetikkaa. Sihinän loppuessa laske kaivoon muutama litra vettä.

Lähde: Martat. Lue lisää vinkkejä kylpyhuoneen puhdistukseen Marttojen verkkosivuilta.