Siirry sisältöön

Lempipaikkasi kotona, Vesa Heimo? ”Olohuoneessa on tilaa tiktokeille ja kärrynpyörille”

23.10.2023 Kotimaisema Kirjoittaja Annika Holmsten Kuvat Pia Inberg
Kolmen tytön isä Vesa Heimo on Asuntosäätiön tuore asukas. Olohuoneesta tuli nopeasti koko perheen lempipaikka, jossa heitetään kärrynpyöriä, soitetaan, leikitään ja kuvataan videoita Vesan suositulle Tiktok-kanavalle.

”Muutimme viime helmikuussa Itä-Helsingistä tänne Järvenpäähän. Halusimme, että Lydia (3), Hilda (5) ja Lily (7) saavat kasvaa mukavassa, turvallisessa ympäristössä.  

Harkitsimme Sipoota, Porvoota, Hyvinkäätä ja Nurmijärveäkin, mutta Järvenpäästä löysimme juuri meille sopivan 80-neliöisen rivitalokodin.  

Ihastuimme tämän asoasunnon isoon olohuoneeseen. Siinä on hyvin tilaa voimistelulle, joka on tyttöjen lempipuuhaa. Olohuoneeseen mahtuvat myös Lydian leikkikeittiö ja minun sähköpianoni. Säestän usein sillä, kun laulamme videoilla tyttöjen kanssa. 

Vaimoni Lauran papan maalamat meriaiheiset taulut ovat tärkeä osa olohuoneen sisustusta, samoin suuri sohva, jossa löhöilemme yhdessä.  

Pidämme myös kotimme takapihasta, jonne hankimme trampoliinin ja voimistelurenkaat tyttöjä varten. Olen niistä kyllä itsekin ihan fiiliksissä.  On kätevää, että olohuoneesta näkee takapihalle. Kun Lauran kanssa katsomme televisiota, voimme sivusilmällä seurata, mitä tytöt ulkona puuhaavat.  

Hilda ja Lily tekevät kärrynpyöriä Heimon perheen olohuoneessa.
Hilda ja Lily esittelevät kärrynpyörimisen jaloa taitoa.  

”Teen Tiktok-videoita, kun inspiraatio iskee”

Olen kuvannut olohuoneessa monet Tiktok-videoni, niin myös Risto Räppääjä ja Viileä Venla -tanssivideon, jota on katsottu Tiktokissa jo lähes 100 000 kertaa. Teen videoita aika lailla hetken mielijohteesta, kun inspiraatio iskee. Olen tosi ylpeä siitä, kuinka rohkeasti tytöt lähtevät mukaan spontaaneihin ideoihini, kuten lauluesityksiini.  

Aloitin tiktokkaamisen parisen vuotta sitten oikeastaan sattumalta. Lauran serkku totesi Instagram-videostani, että se voisi toimia tosi hyvin Tiktokissa. Koko Tiktok oli minulle ihan vieras maailma, mutta päätin kokeilla. Yllätyin todella, kun sain viikossa tuhat seuraajaa! Nyt heitä on jo yli 42 000.” 

Seuraa Vesan arkea

Vesaan, hänen perheeseensä ja työpäiviinsä bussinkuljettajana voi tutustua Tiktokissa @vesawheimo ja Instagramissa @vesaheimo.  Vesa kertoo kanavillaan myös siitä, millaista on tavallinen arki Asuntosäätiön asokodissa.