Siirry sisältöön

Tuhannet juhlistivat 70-vuotiasta

08.10.2021 Kotimaisema Kirjoittaja Essi Orama
Kesän käännyttyä syksyä kohti on 70 vuotta täyttävää Asuntosäätiötä juhlittu porukalla eri puolella Suomea, pihapiirissä tietenkin.

– Halusimme kutsua erityisesti asukkaat mukaan juhlimaan 70-vuotiasta Asuntosäätiötä ja suomalaisia koteja. Koronan keskellä päädyimme pihajuhliin, myös rohkeasti suomalaista säätä uhmaten. Tapahtumien huikea suosio on yllättänyt meidät kaikki, viestintä- ja markkinointijohtaja Johanna Otranen hymyilee. 

Lokakuuhun mennessä on pihajuhlia vietetty lähes 30 eri kaupungissa ja tapahtumia on ollut noin 200.   

Laskujemme mukaan jopa yli 8 000 asukasta on tähän mennessä osallistunut tapahtumiin. Tämä kertoo yhteisöllisyyden tärkeydestä ja on ollut juuri oikea tapa viettää Asuntosäätiön juhlavuotta. Lämmin kiitos kaikille tapahtumia järjestäneille ja niihin osallistuneille!   

Järvenpäässä pihajuhlien tähtiä olivat lapset  

Järvenpäässä sijaitsevan Tammelankatu 10:n pihajuhlia vietettiin elokuisena lauantaina. Suomalaiseen tapaan aluksi satoi kaatamalla, mutta pian aurinko näyttäytyi ja juhlat pääsivät alkamaan.  

Tammelankatu 10 on rauhallinen 35 asunnon rivitaloyhtiö, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Pihapiiri on turvallinen ja vieressä on muun muassa Mankalan koulu.  

– Lapsille löytyy aina seuraa ja aika usein isommat lapset tulevat leikittämään pienempiä. Meillä on hyvä yhteishenki, kertoo kolmen lapsen äiti Saila Hietanen. Samalla linjalla ovat Tomi ja Jaana Väisänen, jotka ovat asuneet talossa pitkään.  

– Meidän omat mukulat ovat jo lentäneet pois pesästä. Mietimme hetken muuttamista muualle, mutta päätimme yksissä tuumin jäädä. Täällä on niin loistavat naapurit ja kaksi lastenlastakin viihtyvät, sanoo Jaana.  

Hyvä yhteishenki näkyy myös pihatöissä, teemme kaikki vihertyöt itse. Tähän mennessä on löytynyt hyvin halukkaita muun muassa ruohonleikkaamiseen.

Sateesta viis

Pihajuhlat haluttiin ehdottomasti pitää, vaikka korona hieman karsi ohjelmaa. Aamun kaatosateesta huolimatta päivää päästiin viettämään iloisissa tunnelmissa ja juhlat jatkuivat lopulta pikkutunneille saakka.  

Lapset kerääntyneenä pöydän ääreen pihalla

– Päätimme, että lasten seikkailusuunnistuksesta emme luovu, mutta muuten keskitymme rauhalliseen yhdessäoloon. Tarjoilut ja teltta loivat juhlatunnelmaa pihalle, kertoo Päivi Luukkonen.  

– Söimme yhdessä, kuuntelimme musiikkia ja juttelimme. Lapset iloitsivat kuvasuunnistuksen lisäksi hattarakoneesta. Viimeiset juhlijat taisivat könytä kotiin kolmen aikaan, kertoo Tomi hymyillen.   

Hyppää mukaan juhlatunnelmaan katsomalla videot