Siirry sisältöön

Uusia asumisoikeuskoteja Postipuiston puukortteliin

Helsingin keskustan tuntumaan Pohjois-Pasilan Postipuistoon nousee Asuntosäätiön uusi, kokonaan puurakenteinen asumisoikeuskohde, Kuormakatu 6. Arkkitehtuurikilpailun voittanut kortteli edustaa urbaania ja kestävää kaupunkiasumista parhaimmillaan. Kohteen A- ja B-raput valmistuvat loppuvuodesta 2023. Kohteen asuntoihin on jatkuva hakuaika.

Kuormakatu 6 – koti puukorttelin suojassa

Kuormakatu 6 sijoittuu Postipuiston valoisaan, etelään ja länteen avautuvaan kulmaukseen. Puurakenteisen umpikorttelin rauhallinen ja suojaisa sisäpiha kutsuu viihtymään kotipihalla.

Kuusikerroksiseen kohteeseen valmistuu yhteensä 89 asumisoikeuskotia, joiden koot vaihtelevat yksiöistä tilaviin viiden huoneen perheasuntoihin. Lähes jokaisessa kodissa tilan tuntua ja luonnonvaloa tuovat kahteen suuntaan Pasilaan avautuvat näkymät.

Kodikkaita yksityiskohtia

Kodeissa on lukuisia asumisviihtyisyyttä lisääviä yksityiskohtia. Isot ja korkeat ikkunat tekevät asunnoista valoisia, ja osassa asunnoista kodin muunneltavuutta tukee ikkunallinen vaatehuone, joka toimii esimerkiksi työ- tai lastenhuoneena. Korttelin rakennuselementti puu näkyy asunnoissa kauniisti sekä katoissa että ikkunanpuitteissa.

Kodikkuutta lisäävät myös asuntokohtainen ilmanvaihto sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Lasitetut parvekkeet puolestaan kutsuvat hyödyntämään parveketiloja kaikkina vuodenaikoina.

Sujuvaa asumisen arkea

Tässä kohteessa näkyy panostus sujuvaan arkeen. Asukkaat voivat käyttää korttelin porraskäytävien yhteistiloja sekä kahden kerroksen korkuisia viherhuoneita lasten kanssa leikkimiseen, aamukahvien nauttimiseen, etätöiden tekemiseen tai vaikkapa joogaten rentoutumiseen. Lisää vihreyttä ympäristöön tuovat porrashuoneiden väliin jäävät viherkatot ja viherseinämät, jotka varjostavat mukavasti kesällä ja päästävät valon läpi talvella.

Myös talopesula ja saunaosasto kuuluvat luonnollisesti kohteen varusteluun. Lastenvaunuvaraston kurapisteellä puolestaan puhdistuvat kätevästi niin perheen pienimmät ulkoilijat kuin lemmikin tassutkin. Nämä kodit ovat elämää varten!

Tulevaisuuden koti Postipuistosta

Pohjois-Pasilan Postipuistoon rakentuu lähivuosina koteja yli 5 000 asukkaalle. Arkkitehtuuriltaan moderni alue asettuu vehreän Keskuspuiston kainaloon, lähelle julkisten liikenneyhteyksien solmukohta Pasilaa. Postipuiston julkiset kulkuyhteydet takaavat pääsyn Helsingin keskustaan vuorokauden ympäri.

Postipuistosta on hyvät kulkuyhteydet myös läheisille Huopalahden, Ilmalan ja Käpylän juna-asemille. Kulkuyhteyksiä monipuolistavat rakentamisen myötä laajenevat kevyen liikenteen reitit, kohteen lähellä kulkeva Raide-jokeri sekä Postipuistoon suunniteltu raitiotievaraus.

Postipuistoon valmistuu lähivuosina oma päiväkoti ja koulu. Postipuiston ytimessä on myös alueen taloyhtiöiden yhteinen kylätalo, Postivarikko, joka tarjoaa tiloja liikuntaan, etätyöhön tai vaikkapa perhejuhliin. Alueen kehittyviä lähipalveluita täydentää kivenheiton päässä kohteesta sijaitseva monipuolinen kauppakeskus Tripla. Koti Postipuistossa on sijoitus tulevaisuuteen!

Hae asumis-oikeuskotia

Katso ohjeet asumisoikeusasunnon hakemiseen.

Miksi valita asumisoikeuskoti?

Asumisoikeuskodissa yhdistyvät turvallisella tavalla vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasunnon pysyvyys.

Asumisoikeuskodissa asuessasi maksat vain 15 % asumisoikeusmaksun sekä kuukausittaista käyttövastiketta. Käyttövastike on aina vapaarahoitteisen vuokra-asunnon vuokraa halvempi. Asumisoikeusasuminen on myös omistusasumista kohtuuhintaisempi vaihtoehto, sillä et tarvitse suurta lainaa asumisoikeusasunnon saadaksesi. Asumisoikeuskodin ostajana et myöskään menetä oikeuttasi ensiasunnon ostajan veroetuuteen.

Asumisoikeuskodin asukkaana voit tehdä kodistasi omannäköisesi esimerkiksi maalamalla tai tapetoimalla. Voit asua kodissasi niin pitkään kuin haluat. Tarvittaessa voit myös luopua asunnostasi kolmen kuukauden kuluessa, jolloin saat sijoittamasi asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Malliasunto B 46

Olohuone malliasunnossa B 46.

Keittiö malliasunnossa B 46.

Makuuhuone Kuormakatu 6:n malliasunnossa.

Makuuhuone malliasunnossa B 46.