Palvelukatkos ke 17.8. ja to 18.8.

Verkkopalvelussamme on palvelukatkos keskiviikkona 17.8. ja torstaina 18.8., jolloin asuntohakemusten lähetys ei ole mahdollista ja asuntojen tiedoissa voi olla puutteita. Pahoittelemme katkoksesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Siirry sisältöön

Viilennä asuntosi viihtyisäksi

27.06.2022 Kotimaisema Kirjoittaja Soni Koli
Aamusta iltaan porottava aurinko, hellerajaa hipova lämpömittari ja pakahduttavan kuuma asunto – kuulostaako jo turhankin tutulta? Kodin kesäkuukausien asumismukavuutta voi tehostaa tuulettimien ja muiden ilmastointilaitteiden ohella myös muutaman arkisen niksin avulla.

Helpoin ja taloudellisin tapa alentaa asunnon lämpötilaa on pienten muutosten tekeminen kodin sisältä käsin. Voit esimerkiksi vetää verhot ja kaihtimet ikkunoiden eteen asunnon kuumentumisen estämiseksi tai tuulettaa asuntoa läpivetoa hyödyntäen.  

Viilentäminen kotikonstein voi myös auttaa kesäkuukausien asumiskustannusten hillitsemisessä, sillä ilmastointilaitteiden kustannukset vaihtelevat laitteista ja käyttötavoista riippuen senteistä jopa pariin euroon vuorokaudessa.

Käytännön muutokset kodin viilentämiseksi lisäävät myös asumisen energiatehokkuutta. Viilennyslaitteisiin onkin syytä turvautua erityisesti silloin, kun kotikonstit eivät enää riitä takaamaan asumisen mukavuutta.  

Toimi näin!

1. Suojaa ikkunat verhoilla ja kaihtimilla. 

2. Tuulettaminen on tehokkainta yön ja aamun viileiden tuntien aikana. Jos mahdollista, suosi läpivetoa.  

3. Vältä uunin ja saunan lämmitystä, ja huolehdi, että tarpeettomat sähkölaitteet ovat pois päältä.  

4. Rajaa viilennystä kaipaava alue tuuletus- ja jäähdytyslaitteita käytettäessä sulkemalla ovet ja ikkunat. Voit myös ohjata viileää yöilmaa ikkunasta tuulettimen avulla haluttuun huoneeseen.  

5. Asokotien asukkailla on mahdollisuus hankkia myös ilmalämpöpumppu asuntoa viilentämään. Lue lisää ilmalämpöpumpun hankkimisesta.

Lähde: Motiva 

Lisää vinkkejä asunnon viilentämiseen löydät Motivan verkkosivuilta.