Siirry sisältöön
Nainen rentoutuu riippumatossa.

Lomapäivä Ihan pihalla

27.06.2024 Kotimaisema Kuvat Shutterstock
Lomakausi starttaa pian, joten mikä olisikaan parempi tapa viettää vapaapäivää kuin kokoontua yhdessä naapureiden kanssa viettämään kaikkien aikojen lomapäivää! Päivä pitää sisällään monipuolisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille. Yhdessä vietetty lomapäivä on täydellinen tilaisuus tutustua naapureihin paremmin ja luoda muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Ohjelma voi rakentua juuri naapuruston toiveiden mukaan, mutta alla olevasta listauksesta saa inspiraatiota suunnittelun alkuun:

Aamubrunssi linnunlaulun säestämänä 

Päivän voi startata rennosti oman pihan rauhassa, herkullisen aamubrunssin merkeissä. Naapureiden kanssa voidaan tehdä yhteinen toivelista, josta jokainen voi valita tuomiseksi omalle kukkarolleen sopivat herkut. Pehmeät croissantit, tuoreet hedelmät, jogurtti ja vastapuristettu appelsiinimehu takaavat herkullisen aloituksen päivälle. 

Leikkiä lapsille ja lekottelua aikuisille 

Kun brunssi on nautittu, on aika siirtyä ensimmäisen aktiviteetin ääreen. Lapset pääsevät ilakoimaan ja puuhaamaan tuttujen pihaleikkien parissa. Mm. peili, kirkonrotta ja tervapata takaavat hauskat leikit niin nuoremmille kuin vanhemmillekin lapsille. Sillä välin, kun lapset viihtyvät leikeissään, aikuiset voivat vetäytyä pihan nurmialueelle, johon jokainen voi tuoda oman viltin tai jooga-alustan. Auringossa lekottelu hyvän kirjan kanssa tai vain pilviä katsellen on täydellinen tapa nauttia hetkestä. Myös keskustelut naapureiden kanssa saavat uutta syvyyttä, kun kerrankin on aikaa rauhalliseen yhdessäoloon pelkän roskakatoksella törmäilyn sijaan. 

Kävelyhetki korttelin ympäri tai piipahdus lähiluontoon 

Iltapäivällä toimintaa voidaan raottaa hieman oman pihan ulkopuolellekin. Lyhyt kävelylenkki korttelin ympäri herättelee kehoa ja muistuttaa lähiympäristön kauneudesta. Samalla matkalla tai sen sijaan voi tehdä pienen pysähdyksen lähiluontoon, jossa voidaan porukalla tutkailla kesän ääniä ja tuoksuja. Hetki luonnossa auttaa rauhoittumaan ja antaa mahdollisuuden uppoutua mielikuvituksen maailmaan. Pieni hengähdystauko tekee terää jokaiselle kevään puserruksen jälkeen. Jos lähiympäristöstä löytyy uimaranta, pieni pulahdus kruunaa iltapäivän.  

Pihan puunaus porukalla 

Ennen illan tuloa lomalaiset voivat valmistella pihan valmiiksi yhteiselle illalliselle. Osa porukasta voi keskittyä paikkojen siistimiseen, kun taas toiset voivat kantaa sisältä erilaisia helposti kannettavia pöytiä ja tuoleja ulkokattausta varten. Pihalle voi rakentaa viihtyisän kattauksen niin, että pöydistä ja tuoleista muodostetaan pitkä pöytä, jonka ääreen kaikki mahtuvat. Innokkaimmat somistajat voivat jopa tuoda pöytäliinat ja kukkaset koristamaan lomapäivän juhlapöytää, kaiutinta ja musiikkia unohtamatta! 

Illallisen myötä päivä pakettiin 

Päivä päättyy yhteiseen illalliseen, joka voidaan järjestää nyyttikestien muodossa. Jokainen tuo mukanaan jotain kepeää kesäistä syötävää, joko valmiiksi valmistettuna tai grillattavaksi. Pöydän antimista päästään nauttimaan yhdessä ja samalla voidaan kerrata päivän hauskoja tapahtumia ja tutustua toisiin entisestään.