Siirry sisältöön
Astetta alemmas -energiasäästökampanjan logo.

Asuntosäätiö mukana Astetta Alemmas -kampanjassa

10.10.2022 Uutinen Kuvat Astetta alemmas, www.astettaalemmas.fi
Asuntosäätiö on mukana valtakunnallisessa Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa. Jaamme kampanjan aikana asukkaillemme konkreettisia vinkkejä energian säästöön.

Energiansäästötoimenpiteet ovat erityisen tärkeitä nyt, kun Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat johtaneet energian saatavuuden ongelmiin, ja sähkönkäytön ja lämmityksen kustannukset ovat poikkeuksellisen korkealla.

Jaamme asukkaillemme konkreettisia vinkkejä energiansäästöön koko lämmityskauden ajan asukaslehdessämme, uutiskirjeissämme ja sosiaalisen median kanavissamme. Arjen energiansäästö voi tarkoittaa esimerkiksi lyhyempää suihkua tai astetta alempaa huonelämpötilaa.

Seuraamme Asuntosäätiössä kiinteistöjemme ja asuntojen sisälämpötiloja reaaliaikaisesti tasapainoisen lämpötilan saavuttamiseksi. Tarkistamme asuntojen vesikalusteita vuotojen huomaamiseksi ja vaihdamme peruskorjausten yhteydessä vesikalusteet vettä säästäviin malleihin.

Asuntosäätiön tavoitteena on saavuttaa kiinteistöjen hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Suosimme uusiutuvia energialähteitä ja parannamme kiinteistöjemme energiatehokkuutta. Meillä on maalämpö käytössä jo 50 kohteessamme ja selvitämme maalämmön mahdollisuuden kaikissa peruskorjattavissa kohteissamme sekä uudiskohteissamme. Asennamme vuosittain kiinteistöihimme myös aurinkovoimaloita.

Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Kampanja kannustaa miettimään, miten toimijat ovat valmistautuneet energiansäästöön sekä kertomaan, mitkä ovat niiden konkreettisia energiatekoja.