Siirry sisältöön

Uuden Asofoorumin puheenjohtaja valittu

15.02.2023 Uutinen
Asukkaiden ja Asuntosäätiön välisen yhteistyöelimen Asofoorumin puheenjohtajaksi on valittu Kari Lehtinen.

Uusi Asofoorumi järjestäytyi 8.2.2023 ja valitsi toimikaudelleen puheenjohtajaksi Kari Lehtisen Jyväskylästä. Lehtinen on aiemmin toiminut Asuntosäätiön asukkaiden kehitystyöryhmän puheenjohtajana.

Toimikauden toisessa kokouksessa käsiteltiin Asofoorumin tavoitteita ja työskentelytapoja sekä korostettiin rakentavan yhteistyön merkitystä asukkaiden edustajien ja kiinteistönomistajien välillä.

Asofoorumin 18 jäsentä valittiin puheenjohtajatapaamisissa viime syksynä. Jäsenistä 12 on pääkaupunkiseudulta ja 6 muualta Suomesta.

Mikä Asofoorumi on?

Asumisoikeuslain asukashallintoa koskevat uudet säännökset astuivat voimaan 1.9.2022 ja edellyttävät jokaiselta asumisoikeusyhteisöltä asukkaiden ja yhteisön välistä yhteistyöelintä. Yhteistyöelimen tarkoituksena on käsitellä yhteisön asumiseen, palveluihin ja toimintatapoihin liittyviä asioita yhteisötasolla.

Asuntosäätiössä on jo aiemmin ollut vapaaehtoisesti perustettu kerran vuodessa kokoontunut yhteistyöelin, josta käytettiin nimeä Asofoorumi. Sen lisäksi yhtiössä on aiemmin toiminut pienempi asukkaista koostunut kehitystyöryhmä. Uuden asumisoikeuslain mukaisen Asofoorumin rooli on aiempaa vahvempi ja yhteistyö aiempaa selvästi tiiviimpää. Asofoorumi voi viedä asioita käsiteltäväksi Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n hallitukseen, ja Asofoorumista valitaan kolme jäsentä mukaan hallitukseen. Asofoorumi kokoontuu tämänhetkisen arvion 4–6 kertaa vuodessa.

Asofoorumin jäsenet:

Teija Aaltonen, Helsinki
Mikki Anttila, Vantaa
Mikael Friman, Espoo
Linda Ipatti, Espoo
Kari Kinnunen, Kuopio
Markku Koivisto, Lahti
Eino Laulainen, Lappeenranta
Mirva Lavonen, Helsinki
Kari Lehtinen, Jyväskylä
Ali Leppälahti, Tampere
Lauri Leppänen, Helsinki
Tuula Martin, Porvoo
Pekka Meronen, Nurmijärvi
Ari Musikka, Vantaa
Petri Rajama, Espoo
Marjo Vainikka, Helsinki
Esko Valkeala, Espoo
Ville Wittenberg, Oulu