Siirry sisältöön

Asuntosäätiöltä 89 uutta asumisoikeuskotia Helsingin Postipuistoon – katso, kuinka hanke on edennyt!

18.07.2023 Artikkeli
Asuntosäätiö rakennuttaa Pohjois-Pasilan Postipuistoon 89 uutta asumisoikeuskotia osoitteeseen Kuormakatu 6. Puurakenteinen asuinkortteli valmistuu vuosien 2023 ja 2024 aikana.

Kuusikerroksisen korttelin rakentaminen alkoi alkuvuodesta 2023. Rakennustyöt ovat nyt edenneet puisten CLT-tilaelementtien asennukseen. CLT-tilaelementit valmistetaan tehtaassa ja asennetaan paikoilleen työmaalla – tekniikan ansiosta talon rungon rakentaminen on ollut nopeaa ja ympäristöön aiheutuva häiriö minimaalinen.

Helsingin kaupungin järjestämän Asuntoreformi-arkkitehtikilpailun voittanut puukortteli tarjoaa kestävää ja yhteisöllistä kaupunkiasumista vastuullisesti tuotetuissa urbaaneissa kodeissa. Korttelin asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen asuntoihin ja asuntojen keskipinta-ala on 53,3 neliötä. Viidestä porrashuoneesta koostuvaan kortteliin on suunniteltu yhteistiloja sekä vehreät viherhuoneet jokaisen porrashuoneen yhteyteen. Korttelin talojen väliin jää valopihoja, jotka mahdollistavat luonnonvalon pääsyn umpikorttelin sisään.

Hanke toteutetaan yhdessä A-Kruunun kanssa, joka rakennuttaa kortteliin 91 vuokra-asuntoa.

Katso videolta, miten hanke on edistynyt!